Ina-Kristin Lindin og Pernille Johnsen er nyansatt i Faktisk.no

Pernille Johnsen og Ina-Kristin Lindin ansatt i Faktisk.no

Faktisk.no henter fra FinansWatch og Åsted Norge. – En slik mulighet banker ikke så ofte på døren, sier Pernille Johnsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Faktisk.no har fått tre nye ansatte. I tillegg til å ha hentet Dagbladet-programleder Nicolai Delebekk som audiovisuell journalist, er også Pernille Johnsen og Ina-Kristin Lindin nyansatt. Journalisten omtalte dette først.

– Får lære av de beste

Lindin kommer fra jobben som krimjournalist i Åsted Norge hvor hun har jobbet de siste fire årene. Hun skal hovedsakelig jobbe med faktasjekking, men bakgrunnen fra TV gjør at hun også skal bidra til nettstedets video-satsing.

– Denne muligheten ser jeg på som helt unik, jeg får lære av noen av de beste faktasjekkerne i verden, forteller Lindin.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

Lindin startet karrieren sin som frilanser i Sunnmørsposten da hun var 17 år, og har tidligere jobbet som nyhetsjournalist ved NRKs distriktskontorer i Ålesund og Fredrikstad, i tillegg til at hun har vært videojournalist i Smaalenes Avis.

– Det er jo en spesiell tid å bytte jobb i, men redaksjonen har tatt veldig godt i mot meg, og vi er allerede godt i gang med å produsere en hel videoserie med barn og unge som målgruppe.

Lindin har en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskulen i Volda, i tillegg til bachelor i Administrasjon og organisasjonsvitenskap fra Universitetet i Bergen.

– Unik posisjon

Pernille Johnsen er ansatt som prosjektleder og forretningsutvikler. Hun blir en del av ledergruppa sammen med Kristoffer Egeberg, Silje Sjursen Skiphamn og Sølve Kurras Karlsen.

– En slik mulighet banker ikke så ofte på døren, så dette staskalaset var det gøy å takke ja til da Kristoffer Egeberg ringte. I denne stillingen får jeg jobbe med redaksjonell og kommersiell utvikling samtidig som jeg får lære av de flinke folka som jobber i Faktisk og Tenk, sier Johnsen.

– Jeg mener Faktisk har en unik posisjon i mediemarkedet og kan være et nav i skjæringspunktet mellom faktasjekk, innsyn, innsikt og samarbeid i journalistikken. I tillegg har vi nettopp flyttet inn i Pressens Hus og jeg blir glad av å tenke på at jeg skal spasere inn i dette kunnskapshuset hver dag.

Johnsen har studert statvitenskap ved University of St. Andrews i Skottland. Hun har tidligere jobbet i utviklingsavdelingen i NTB, og det siste året har hun jobbet som finansjournalist i FinansWatch.

Powered by Labrador CMS