Eivind Ljøstad, Fædrelandsvennen
Eivind Ljøstad, Fædrelandsvennen

Fædrelandsvennen beklager til leserne etter publisering av Viggo Kristiansens takkebrev

Mener det var riktig å publisere brevet, men beklager måten publiseringen skjedde på.

Publisert Sist oppdatert

I sin lederartikkel tirsdag beklager Fædrelandsvennen for måten de publiserte Viggo Kristiansens takkebrev til hjembyen på.

I lederartikkelen skriver avisa at de står fast på at det var rett å publisere brevet, men de ser samtidig at det burde vært gjort på en annen måte.

Faksimile fra Fædrelandsvennens lederartikkel.
Faksimile fra Fædrelandsvennens lederartikkel.

«(..) Et av mange spørsmål som i denne sammenhengen har blitt stilt, er hvordan Kristiansen ville bli tatt imot i hjembyen. Det gir han selv en beskrivelse av i brevet, som også er hans første uttalelse til offentligheten. Det mener vi var riktig å publisere. Samtidig beklager vi måten selve publiseringen skjedde på. Brevet burde vært satt i en større sammenheng», skriver avisa.

Blant annet mener avisas leder at de, til tross for at Kristiansen selv ikke ønsker å la seg intervjue, burde de allerede i forbindelse med publiseringen intervjuet hans støttespillere om bakgrunnen for brevet - og representanter for de etterlatte om deres reaksjoner.

«Vi tar på alvor alle reaksjonene som har kommet og vil ta disse med oss som en del av bakteppet for den videre dekningen av denne saken», avslutter lederartikkelen.

Det skapte reaksjoner både internt og eksternt da Fædrelandsvennen søndag kveld publiserte et leserbrev fra drapsdømte Viggo Kristiansen, uten å lage egen journalistikk på brevet.

Sjefredaktør Eivind Ljøstad har tidligere forsvart publiseringen, både i egen avis og i Medier24.

Medier24 kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS