Programlederne Eva Sannum (fra venstre), Sigrid Sollund og Svein Tore Bergestuen.
Programlederne Eva Sannum (fra venstre), Sigrid Sollund og Svein Tore Bergestuen.

Tut & Mediekjør:

Sigrid Sollund om presseetikk i direktesendt radio og effektiv intervjuteknikk

Sigrid Sollund er gjesteprogramleder i podkasten Tut & Mediekjør, som denne gangen handler om presseetikk i direktesendt radio, intervjuteknikk og den vanskelige transdebatten.

Publisert

Hør siste episoden her:

Trioen Sollund, Sannum og Bergestuen snakker i podkasten om hvordan man ivaretar balansen i debatten, og dermed presseetikken, når deltakere for eksempel ikke vil stille.

Skal man gjennomføre debatten uten en av sidene, eller kan deltakere sørge for at debatten ikke finner sted, ved ganske enkelt å nekte?

Sollund innrømmer at flere debatter blir avlyst, fordi noen ikke vil stille. Hun forklarer at det ikke er så lett som i avis, og bare skrive at de ikke ville kommentere saken, og likevel kjøre saken. For skal man gjennomføre en debatt med én part, må man stille seg noen spørsmål.

– Hvor viktig er saken. Hvor viktig er det for oss å ha den saken. Og hvor bra blir det på lufta. Er det verdt å ta opp saken bare for å bevise at det er vi som bestemmer? spør Sollund.

Det er også en krevende avveining når det kommer angrep mot deltagere som ikke er tilstede.

– Hvis det går på personer, så må vi si at vedkomne ikke er der og vi kan ikke forfølge det sporet. Men jeg mener kanskje vi i perioder har slått litt mye ned på ting. For mye handler om den løpende debatten. Å karakteriser andres politikk må være lov, selv om de ikke er der. Men hvor går den grensa, det er litt vanskelig å vite, sier Sollund i podkasten.

Powered by Labrador CMS