Dette er de nye lederne i Direkte-linjen i Nyhetsdivisjonen

Maria Knoph Vigsnæs, Kari Stokke Nilsen, Kathrine Hammerstad, Olav Haugan og Simon Skjelbostad Yset er nye i NRKs direkte linje i Nyhetsdivisjonen.

Publisert Sist oppdatert

Direkte-linjen i Nyhetsdivisjonen har nå fått på plass en ny og permanent ledergruppe.

Maria Knoph Vigsnæs (29), Kari Stokke Nilsen (37) og Simon Skjelbostad Yset (39) er ansatt i nyopprettede lederstillinger i NRKs direkte linje i Nyhetsdivisjonen.

Maria Knoph Vigsnæs (29) blir ny redaksjonsleder visuell.

– Hun har stått for flere nyskapende rigg og samarbeid med fotografer og utviklere og har vært en pådriver for å tenke nytt rundt visualitet som driver i den digitale historiefortellingen, sier Espen Olsen Langfeldt.

Kari Stokke Nilsen (37) blir redaksjonsleder NÅ.

– Hun er strategisk sterk, har god journalistisk og etisk forståelse, et hjerte som banker for breaking news og et systematisk blikk som vil bli viktig for å løfte NÅ-journalistikken, sier Langfeldt.

Simon Skjelbostad Yset (39) blir redaksjonsleder for Sendedesken.

– Han har bred erfaring fra NRK nyheter; både som radioreporter, tv-reporter, stringer i København, og som vaktsjef i NRK Direkte, Østlandssendingen og Dagsrevyen. Simon er også meget sentral i utviklingen av nye ideer og innovasjon på tvers av divisjonen, og er pitchegeneral for Nyhetsdivisjonen, sier Langfeldt.

Direkte har i vinter gjennomført en ganske omfattende omorganisering, og det er tidligere meldt at Kathrine Hammerstad blir redaksjonssjef for Digital Publisering og Olav Haugan blir redaksjonssjef for Sendedesken.

De har i lengre tid også fungert i stillingene.

I tillegg fortsetter Dan Kåre Engebretsen som redaksjonssjef for Digital Utvikling og Ingunn Andersen som redaksjonsleder for Ung i Nyhetsdivisjonen. Espen Olsen Langfeldt er fortsatt redaktør for linjen.

Powered by Labrador CMS