Erlend Vikene (innfelt) ønsker å løfte Finansavisens videoinnhold ytterligere.
Erlend Vikene (innfelt) ønsker å løfte Finansavisens videoinnhold ytterligere.

Nå skal Finansavisen satse enda mer på video: – Trenger ikke være så komplisert

Erlend Vikene har nettopp startet som sjef for video og podkast i avisen.

Publisert

– Det er en spennende mulighet, sier Erlend Vikene.

Han har forlatt jobben som video- og sosiale medier-sjef i Avisa Oslo, og startet denne måneden sin nye jobb som video- og podkastsjef i Finansavisen.

– Finansavisen har stor satsing på video, og har to direktesendinger daglig. Det er Børsmorgen og Økonominyhetene. Det er sendinger i studio med gjester hver dag, forteller Vikene. 

Nå vil han at avisen skal produsere enda mer videoinnhold til Finansavisens nettside. Han har en plan om at de også skal ta opp igjen fokuset på sosiale medier.

– Jeg skal lede dette arbeidet. Det er mange dyktige folk som jobber her i dag, så det vil jo bare være å forbedre det allerede gode konseptet, sier han.

Vikene overtar jobben etter Marius Mørch Larsen. Larsen begynte denne våren som redaktør for FinansWatch.

– Trenger ikke være komplisert

Finansavisens TV-sendinger gis også ut som podkast, og i 2022 var de nesten dobbelt så store som konkurrentene. Podkasten Økonominyhetene har hatt over 50.000 lyttinger i uka de siste ukene i år, ifølge Podtoppen.

Når Medier24 prater med Vikene har han nettopp hatt sin andre dag på jobb. 

En eksakt strategi og konkrete mål har de enda ikke laget, men han sier de skal blant annet se på om TV-sendingene kan tas et steg videre.

Han vil også ha med resten av redaksjonen på en videosatsing der alle skal bidra.

– Det trenger ikke være så komplisert å lage video. Vi må motivere folk til å ta video når de er ute på sakene, sier han.

Forlater Avisa Oslo

Vikene har tidligere jobbet i TV 2 i Bergen, og i lokalavisene Sunnmørsposten og Vikebladet Vestposten. 

Han har jobbet med videoproduksjon for fotballklubben HØDD, og de tre siste årene altså vært video- og some-sjef i Avisa Oslo.

– Jeg fikk vært med i hele oppstartsfasen, og det har vært veldig lærerikt. Jeg synes vi har fått til mye bra i Avisa Oslo. Både sosiale medier og det å få videoinnhold i sosiale medier til å gå bra har vi lyktes godt med. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS