Slik blir NRKs kommende hovedsete i Midt-Norge på Elgeseter i Trondheim.
Slik blir NRKs kommende hovedsete i Midt-Norge på Elgeseter i Trondheim.

NRK flytter til nytt medie­hus i Trondheim i 2025

NRK forlater Tyholt om to år.

Publisert Sist oppdatert

NRK og Entra har signert en avtale som innebærer at NRK flytter inn i et helt nytt mediehus i Trondheim i 2025, opplyser partene.

Det nye huset skal ligger i Holtermanns veg 1-13 på Elgeseter i Trondheim. Det siste byggetrinnet starter i første kvartal 2023.

De nye lokalene blir på 9600 kvadratmeter, og vil blant annet huse NRK Trøndelag, NRK P1 og NRK P3.

NRK inngikk i sommer en intensjonsavtale med Entra, og nå er partene enige om en endelig avtale.

– Vi er fornøyde med å ha fått på plass en avtale med Entra og ser frem til å møte den nye mediehverdagen og de kravene som stilles til et moderne mediehus i lokaler som er tilpasset vårt samfunnsoppdrag, sier Eivind Undrum Jacobsen, regionredaktør for NRK i Midt-Norge.

NRK vil få en eierandel på 49 prosent i de delene av lokalene som de selv skal leie, opplyser Entra.

– Det har vært krevende, men konstruktive og gode forhandlinger gjennom høsten hvor begge parter har ønsket å komme til enighet om et nytt mediehus for NRK. Da er det ekstra gledelig at NRK og Entra nå har signert en endelig avtale for Holtermanns veg, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

– Vi er sikre på at når NRK skal flytte fra Tyholt, så blir det til lokaler som ivaretar NRKs fremtidige og mer komplekse behov på en best mulig måte. Området rundt Holtermanns veg tilhører et av de mest spennende innovasjonsmiljøene i Norge og Trondheim med NTNU, Sintef, St. Olavs hospital og NINA som nærmeste naboer. NRKs ankomst til nabolaget vil forsterke denne posisjonen ytterligere, sier hun.

NRK har hatt kontorer på Tyholt siden 1987, og er mediehusets største avdeling utenfor Oslo.

Powered by Labrador CMS