Lars Kristian Øverland blir sjef for det norske kontoret til Thrid Ear Studio.

Podkast-selskaper fusjoner og satser i Norge

Tre av Nordens ledende podkastselskaper slår seg sammen og starter kontor i Norge

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Third Ear Studio blir navnet på konsernet og det norske kontoret når tre nordiske produksjonsselskap innen lyd slår seg sammen.

De ledende svenske produksjonsselskapene Soundtelling og Just Stories slår seg sammen med danske Third Ear, og danner et norsk datterselskap.

Third Ear Studio sysselsetter fra start over 30 journalister og produsenter i Norden, med ambisjon om å bli Europas fremste studio for high-end lydfortellinger og skalerbar IP.

I Sverige og Danmark står skaperne av Third Ear Studio står bak flere av Nordens mest populære podkaster, som «Third Ear Podcast», «En Mörk Historia», «Spår», «The Nobody Zone», «Uppgång och Fall» og «Kvinnen Med Den Tunge Koffert».

Det norske datterselskapet skal bygge videre på de svenske og danske suksessoppskriftene.

– Vi er allerede i gang med å produsere den norske versjonen av «En Mørk Historie», og er i utviklingsfasen med et par norske versjoner av de andre podkastene. Og så ser vi selvsagt frem til å produsere lydfortellinger, på tvers av landegrensene med de andre redaksjonene, sier Lars Kristian Øverland som starter det norske kontoret.

Konsernet ledes av administrerende direktør Martin Johnson og styreleder Carl Fridsjö. Tim Hinman blir Head of International Development.

– Når vi konsoliderer bransjens fremste podselskap skapes nye muligheter, både for innhold og på forretningssiden. Third Ear Studio kommer til å gi produsentene bedre forutsetninger for å virkeliggjøre de mest interessante historiene, sier Carl Fridsjö.

Powered by Labrador CMS