Ingerid Stenvold og Emil Gukild skal lede VM-sendingene til NRK.
Ingerid Stenvold og Emil Gukild skal lede VM-sendingene til NRK.

Ingerid Stenvold gjør sports­comeback - skal lede sendingene fra fotball-VM

Ingerid Stenvold og Emil Gukild leder VM-sendingene i november og desember.

Publisert Sist oppdatert

Ingerid Stenvold og Emil Gukild blir programledere for NRK under fotball-VM fra Qatar i november og desember, opplyser NRK.

Stenvold gjør dermed et sportscomeback for NRK, etter at hun meldte overgang fra NRK Sport til NRK Nyheter og Dagsrevyen i 2010.

– Jeg kan knapt tenke meg en mer utfordrende oppgave. Fotball-VM er verdens største idrettsbegivenhet. VM i Qatar har samtidig høyst problematiske sider utenom det sportslige, og det kommer til å prege mesterskapet. Balansegangen mellom å la fotballen skinne og å dekke regimets og FIFAs skyggesider, blir den store utfordringen. Det blir gøy, og det blir vanskelig, sier Stenvold.

Torbjørn Sarre-Jensen, redaksjonssjef for event i NRK Sport, er glad for å få Stenvold tilbake i redaksjonen under VM.

– Ingerid er en svært dyktig journalist og programleder. Vi er veldig fornøyde med å få henne med på vårt VM-lag og er trygge på at hennes erfaring med både sport og nyheter blir viktig i vår dekning av mesterskapet, sier Sarre-Jensen.

Gukild er på sin side et kjent ansikt på NRK Sports flater.

– Å lede fotball-VM blir en utfordring jeg ser frem til. At mesterskapet går i Qatar er svært problematisk, men i valget mellom boikott og å belyse hva som foregår på og utenfor banen, så føler jeg at sistnevnte kan gjøre en større forskjell. Det blir en stor trygghet å ha Norges dyktigste programleder Ingerid Stenvold med på laget, sier Gukild.

Powered by Labrador CMS