Elise Kruse ansatt som religions- og featureredaktør i Vårt Land

– Min visjon for Vårt Land er ikke revolusjonerende, men faktisk helt klassisk, sier den nye redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Konstituert religionsredaktør Elise Kruse er ansatt som religions- og featureredaktør i Vårt Land.

Kruse erstatter Alf Gjøsund, som er innstilt som sjefredaktør og administrerende direktør i TV Vårt Land AS. Kruse har vært konstituert i stillingen siden august 2020.

– Elise Kruse har i sitt halvannet år i stillingen satt dagsorden i Kirke-Norge, markert seg som kommentator, økt abonnementssalget og ledet avdelingen gjennom en utfordrende periode med nedstengninger og endringer i avisen, sier sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore.

Kruse skal lede avisens nyhetsarbeid på religionsfeltet, og bidra som kommentator og lederskribent.

– Når samfunnet beveger seg i en mer sekulær retning, kunne det vært fristende for avisen Vårt Land å gjøre det samme. Det tror jeg ville vært uklokt. Jeg mener vi er best når vi er trygt plassert som kristen avis. Samtidig er vi åpne og tilgjengelige for alle som er interessert i ideer og verdier, tro og livssyn, og åndelige og eksistensielle spørsmål. Dem er det mange av, sier Kruse.

Kruse ble ansatt som journalist i Vårt Lands religionsavdeling i 2017. Hun har tidligere arbeidet som journalist i Bergens Tidende, og har en mastergrad i menneskerettigheter, og bachelorgrader i sammenlignende politikk og journalistikk.

– Min visjon for Vårt Land er ikke revolusjonerende, men faktisk helt klassisk. Ronald Fangen, som grunnla avisa, ønsket seg «en kristen avis for folket, ikke en avis bare for kristenfolket». Den visjonen er like god i dag som i 1945. Forskjellen er at vi nå også skal nå frem med det gode innholdet vårt digitalt og i nye formater. Det skal vi bli enda flinkere på, sier Kruse.

Hun skal som featureredaktør også lede avisens satsing på langlesing.

– Vårt Land har en viktig rolle i en tid der polarisering og mistenksomhet skaper frykt og sinne i religionsdebatten. Kruse har markert seg som en journalist og redaktør som forstår og respekterer mangfoldet i Kirke-Norge, og er opptatt av å formidle kunnskap og nyanser. Hun har en inngående kunnskap om religion og trospraksis som gjør at hun styrer unna de forenklingene som ofte preger dekningen av dette feltet, sier Bore.

Powered by Labrador CMS