Gudbrandsdølen Dagningen har ansatt journalistene Stig Iver Ordenrud, Helene Hovden, Svenn Arne Lie, Elin Moen og Jørn Hindklev.
Hovden, Moen og Hindklev er allerede i gang i jobben, mens Odenrud og Lie starter i løpet av de neste ukene. GD meldte først om nyheten på sine egne nettsider.
Redaktør Tom Martin Hartviksen forklarer at ansettelsesbonanzaen skyldes at flere har sluttet den neste tiden, eller skal slutte i løpet av de siste seks månedene.
– Det er nok første og siste gang i mitt redaktørliv at jeg får ansette fem personer samtidig. Det er luksus, og har også gitt oss mulig til å tenke over sammensetningen i redaksjonen, sier Hartviksen til Medier24.
Disse har fått jobb i GD:
- Stig Iver Odenrud. Tidligere journalist i Drammens Tidende og redaktør og daglig leder i Eikerbladet
- Helene Hovden. Hovden har siden 2005 jobbet i Norddalen. Der har hun også vært daglig leder o ansvarlig redaktør.
- Svenn Arne Lie. Lie har arbeidet i fylkeskommunen, samt innenfor landbruket og i statsvitenskapen.
- Elin Moen. Moen er opprinnelig utdannet frisør, men har jobbet som frilansjournalist siden 2018.
- Jørn Hindklev. Hindklev har flere års erfaring som journalist for fagbladet Byggeindustrien og nettstedet bygg.no.
Som eksempel forteller redaktøren at de blant annet har ansatt Elin Moen. Moen er utdannet frisør, men har frilanset for avisen en stund.
– Elin har kommet inn som et friskt pust, med et annet type nettverk og passer godt inn i «loopen» hos oss, sier han.
I tillegg har Hartviksen hentet inn erfaring i Stig Iver Odenrud som kommer fra jobben som redaktør i Eikerbladet.
– Vi har fått god bredde blant dem vi har ansatt, sier Hartviksen.
Satser på nye formater
Den siste tiden har GD også i økende grad begynt å bruke video og podkast som en del av sin journalistikk.
Blant annet har de sendt flere direktesendte konserter under krisen. Det har vært positivt både for avisen, og for det lokale kulturlivet, forteller Hartviksen.
– Vi har hatt med oss profesjonelle lydfolk, og betaler både dem og artistene. Det har vi sett på som vår måte å støtte opp om kulturlivet i en vanskelig tid, der oppdragene uteblir, sier han.
I tillegg er sportspodkasten «Ett spark» , som ledes av nyhetsredaktør Reidar Kjærstad og journalist Ole Martin Sjetne, på god vei mot å slippe episode nummer ti.
Podkasten har allerede gjestet kjendiser som Atle Antonsen og Øystein «Pølsa» Pettersen.
– Podkasten er kommet godt i gang. Fordelen med å drive avis på Lillehammer er at det ikke er noe problem å få tilgang på folk som er interessert i, eller driver med idrett, sier Hartviksen.
Jakten på de unge
Noe av grunnen til at GD nå satser på lydformatet og på levende bilder, er for å nå yngre lesere.
For å få til det, er også noen andre hensyn som må tas. Blant annet er avisen veldig bevisst på hvilke kilder de snakker med i ulike saker.
– I vårt distrikt skriver vi for eksempel mye om landbruk. I en slik sak, kan vi i stedet for å snakke med Olav på 62, heller snakke md Trine på 35, som også driver en gård, sier Hartviksen.
Redaktøren peker også på at det lønner seg å skrive saker som henvender seg til store grupper. Som eksempel på en slik gruppe, peker han på barnefamiliene.
– Der kan det være alt fra saker som handler om barnehage og skole, til fritidsaktiviteter og mulighetene barna har til det.
Til slutt legger Hartviksen til:
– Under koronapandemien har det vært veldig stor interesse fra den gruppen, spesielt om hva skolene gjør, og om hvorvidt det blir hjemmeskole eller ikke, sier han.