Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund på frokostmøte torsdag.

Norsk Presseforbund tar ikke initativ til noen generell vurdering av «Giske-saken». Mener den er bedre egnet for løpende debatt

- Samtidig er det mange interessante dilemmaer å diskutere, understreker generalsekretær Elin Floberghagen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag holder Norsk Presseforbund sin årlige presseetiske oppsummering på frokostmøtet Medieåret 2017. 

I forkant av presentasjonen holdt generalsekretær Elin Floberghagen en kort innledning, hvor hun kom innpå flere av de mest diskuterte etiske temaene på vei ut av 2017 og inn i 2018. 

Også gårsdagens omtale av ryktene mot Trine Skei Grande. Her kunne Floberghagen meddele at Norsk Presseforbund får mange henvendelser om denne saken - noen av det mer spesielle slaget: 

- Presseforbundet får henvendelser om at vi burde gripe inn mot dem som ikke publiserer ryktene mot Trine Skei Grande. Det er sikkert unødvendig å si, men det kommer vi ikke til å gjøre, kommenterte Floberghagen. 

Elin Floberghagen om rykter, journalistikk og anklager om at mediene «holder saker tilbake»:

Posted by Medier24 on 18. januar 2018

Pressegeneralen brukte også anledningen til å komme med et svar til henvendelsen fra tidligere BA-redaktør og Ap-medlem Olav Terje Bergo for noen uker siden. Han mente presseforbundet og PFU burde ta initiativ til en generell drøfting av den siste månedens store sak - om Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske. 

Men det vil Floberghagen ikke ta initiativ til, slo hun fast: 

- Vi har svart nei på den henvendelsen, og mener denne saken er bedre egnet for løpende debatt og diskusjon enn en overordnet vurdering fra presseforbundet, sier Floberghagen. 

Hun mener det uansett ville være feil å gjøre en slik vurdering under en pågående sak, som Giske-saken til en viss grad fortsatt er. Men, understreket Floberghagen: 

- Samtidig er det mange interessante dilemmaer å diskutere. Bruken av anonyme kilder. Kommentariatets rolle. Og så tror jeg det største dilemmaet er - hvordan påvirker den massive dekningen de som blir utsatt for kritikken? Dette er noe som bør diskuteres løpende i redaksjonen, sa hun. 

Norsk Presseforbund har forøvrig lagt bak seg et år uten noen endringer i Vær varsom-plakaten, men har gjort en vesentlig endring når det gjelder klagebehandling. Det handler om at for omfattende klager nå kan avvises, eller må forenkles før behandling. 

Forbundet holder også på med en annen viktig justering av regelverket - for å gjøre en avgrensing mot hvilke medier som faktisk kan, og ikke kan, behandles av Pressens faglige utvalg. 

Kulturminister Trine Skei Grande besøker presseetisk frokostmøte:

Posted by Medier24 on 18. januar 2018

Se hele frokostmøtet her: 

Powered by Labrador CMS