Ingrid Rosendorf Joys i Pressens Faglige Utvalg (PFU)

Meldte ikke om inhabilitet i PFU: – Legger meg flat

Ingrid Rosendorf Joys gikk inn i representantskapet til Vårt Land, men sa ikke i fra til Presseforbundet. – En glipp, sier hun. 

Publisert

I mai gikk PFU-medlem og generalsekretær i Caritas, Ingrid Rosendorf Joys inn i representantskapet i Vårt Land. Det viser protokollen fra generalforsamlingen til Mentor Medier.

Likevel deltok Rosendorf Joys i behandlingen av en PFU-klage mot Vårt Land i forrige uke.

– En glipp

– Her må jeg bare legge meg flat. Det var rett og slett en glipp at jeg ikke hadde sagt i fra, sier Rosendorf Joys ttil Medier24.

Hun forteller at hun fikk en forespørsel om å sitte i representantskapet, og sa ja til det.

– I mai fikk jeg en epost om at jeg var i representantskapet. Men jeg har ikke vært på noe møte der ennå, så det glapp rett og slett.

Hun er klar på at hun skulle ha gitt beskjed.

– Det var en tabbe av meg. For det første skulle jeg sagt i fra til Presseforbundet da jeg fikk vervet. I tillegg burde jeg ha meldt meg inhabil. Dette er en formell tilknytning, sier hun.

 – Er inhabil i fremtidige saker

Elin Floberghagen bekrefter til Medier24 at vervet gjør Rosendorf Joys nå inhabil i PFU-saker mot Vårt Land.

– Hun gikk inn i representantskapet i mai. Det har vi ikke fått beskjed om, derfor hentet ikke vi inn en vara for henne i forrige uke, da vi hadde en sak mot Vårt Land oppe til behandling.

Floberghagen sier at Rosendorf Joys nå er inhabil i fremtidige saker.

– Så lenge hun sitter i representantskapet, er hun inhabil.

 Fra før er PFU-leder Anne Weider-Aasen også inhabil i saker om Vårt Land. 

Har møte en gang i året

Sjefredaktør i Vårt Land, Bjørn Kristoffer Bore, sier til Medier24 at respresentantskapets rolle er at han gir de en rapport årlig om hvordan avisens vedtekter etterleves, knyttet til avisens profil.

– Det kan minne litt om NRKs Kringkastingsråd, bare at det ikke er en klageinnstans. De har møte en gang i året hvor jeg forteller om hva vi gjør redaksjonelt, og får tilbakemelding fra representantskapet.

Han legger til at representantskapet ikke har noen instruksjonsmyndighet.

– Jeg er for åpenhet i journalistikken, og synes det er positivt å diskutere avisens profil og innhold med alle som ønsker det.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS