Øyvind Henriksen blir redaktør for Watch Medias nye nettavis, EiendomsWatch

Dette blir Watch Medias nye nisjeavis: Nå skal eiendomsbran­sjen kapres

Watch Media trapper opp satsingen i Norge. Selskapet lanserer om kort tid et eget nyhetsnettsted for eiendomsbransjen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Til høsten tar Watch Media et viktig skritt videre i det norske markedet, når et nytt bransjenettsted om eiendomsbransjen lanseres. EiendomsWatch heter nettstedet, og det skal følge selskapene og menneskene i eiendomsbransjen tett.

Kopierer dansk modell

– Eiendomsbransjen er en av de viktigste bransjene i norsk næringsliv, og vi ser at det både er plass og behov for et ambisiøst og uavhengig redaksjonelt medie som tar bransjen på alvor. Både når det går bra og når det går dårlig. Vi står for kritisk og fair næringslivsjournalistikk med fokus på substans. Det skal også være fundamentet for EiendomsWatch, sier internasjonal redaktør Rasmus Emborg i Watch Media.

Watch Media er eid av mediekonsernet JP/Politikens Hus, som er Danmarks største avishus. Under Watch-merket driver selskapet allerede 15 danske bransjemedier. Et av dem er EjendomsWatch, som dekker den danske eiendomsbransjen, og som i løpet av få år har oppnådd stor suksess.

Selskapet har store internasjonale ambisjoner, og modellen med abonnementsbaserte bransjemedier rulles nå ut både i Tyskland og Norge. I april i fjor ble FinansWatch lansert i Norge, nettstedet dekker den norske finansbransjen. I tillegg har ShippingWatch med hovedredaksjon i København nettopp innledet en norsk offensiv med en fast korrespondent i Norge. Nå trappes satsingen opp med lanseringen av EiendomsWatch.

– Vi er veldig glade for at være i Norge. Finansbransjen har tatt veldig godt imot FinansWatch, og vi har også store forventninger til EiendomsWatch, som skal gi leserne eksklusive nyheter og oversikt over hva som beveger seg i bransjen, sier Rasmus Emborg.

Varsler flere nettsteder

Det blir 40 år gamle Øyvind Henriksen som i rollen som redaktør skal stå i spissen for EiendomsWatch. Henriksen var med i etableringen av E24 og jobbet der i over 14 år som journalist, nyhetssjef og redaktør, før han nylig meldte overgang til Watch Media. Han er godt i gang med prosessen med å sette sammen resten av redaksjonen.

– Jeg gleder meg til å komme i gang. Det er gøy å etablere et nytt nettsted, men vi vet at suksessen oppnås gjennom hardt arbeid over tid, sier Henriksen.

I tillegg til EiendomsWatch planlegger Watch Media å lansere enda et bransjenettsted i Norge i år. Rekrutteringsarbeidet til dette nettstedet er i gang, og lansering er ventet i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS