Børskommentator Johann D. Sundberg, økonomikommentator Sindre Heyerdahl og Ina Vedde-Fjærestad og politisk redaktør Torbjørn Røe Isaksen.
Børskommentator Johann D. Sundberg, økonomikommentator Sindre Heyerdahl og Ina Vedde-Fjærestad og politisk redaktør Torbjørn Røe Isaksen.

E24 styrker kommentarjournalistikken med ny avdeling og stilling

– Vi legger bak oss en god periode nå, men vi kan ikke hvile på laurbærene, sier sjefredaktør Lars Håkon Grønning.

Publisert Sist oppdatert

1. september oppretter E24 en ny kommentaravdeling. Samtidig oppbemanner de med en ny stilling.

Den vil ledes av politisk redaktør, tidligere samfunnsredaktør, Torbjørn Røe Isaksen og bestå av økonomikommentator Sindre Heyerdahl, børskommentator Johann D. Sundberg og Ina Vedde-Fjærestad. 

– I en tid hvor politikk og økonomi koble mye tettere sammen, så er det stor behov for forklarende og analyserende journalistikk, sier Røe Isaksen til Medier24.

Endrer tittel

Sjefredaktør Lars Håkon Grønning forteller at de har sett at innsikt og analyse er noe som abonnentene deres setter høyt.

– Derfor ønsker vi å styrke tilbudet vårt til dem. Vi legger bak oss en god periode nå, men vi kan ikke hvile på laurbærene, sier Grønning.

Isaksens stilling bytter også navn fra samfunnsredaktør til politisk redaktør.

Grønning forklarer at det er ingen dramatikk rundt den endringen.

– Over tid har vi erfart at tittelen samfunnsredaktør er noe uklar og forvirrende for noen. Da er politisk redaktør et mer velkjent begrep i Presse-Norge. Det er ingen endring i selve rollen, bare en tittelendring.

Det er god stemning i E24s nye kommentaravdeling, her foran desken.
Det er god stemning i E24s nye kommentaravdeling, her foran desken.

– Journalistisk teft

Vedde-Fjærestad ble ansatt før sommeren etter en intern utlysning. Hun har lang fartstid i både E24 og norsk næringslivspresse, og blant annet bakgrunn fra Kapital. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef for børsavdelingen. 

– Ina har en kombinasjon av økonomifaglig bakgrunn, journalistisk teft og nettverk som jeg er veldig glad for å få med som kommentator, sier Røe Isaksen. 

Vedde-Fjærestad gleder seg til å bli kommentator.

–  Både fordi jeg får skrive mer og fordi jeg ser et stort behov for analyserende meningsjournalistikk som går bak overskriftene, sier Vedde-Fjærestad.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS