Redaktør Espen Kvalheim og daglig leder Einar Ravndal i Økonomi24.com.

Tidligere Finansavisen-journalister lanserer splitter ny nisjeavis

Nå har økonomiavdelingene i Norge fått sin egen dedikerte nettavis. – Vi har latt oss inspirere av Rett24.

Publisert

Den splitter nye avisa Økonomi24.com ble lansert fredag med en målgruppe beståene av CFOer og økonomimedarbeidere, for å nevne noe.

Målet er å tilby nyttig, inspirerende journalistikk som hjelper dem å navigere i en stadig mer kompleks hverdag, opplyser gründerne Einar Ravndal (daglig leder) og Espen Kvalheim (redaktør) overfor Medier24.

De har stått på siden påske for å lage innhold, snakke med målgruppa og finsnekre produktet.

– Planen er å lage godt stoff for målgruppen vi har pekt oss ut. Vi kjenner dem godt og har jobbet mye for dem de siste 20 årene, sier Kvalheim.

Vil ikke konkurrere med finansmediene

Gründerne skal på ingen måte konkurrere med økonomi- og finansavisene E24, DN og Finansavisen om kvartalsrapporter og kronekurser.

Målsettingen er noe helt annet: Å bli den foretrukne informasjonskilden for alle som jobber med økonomistyring i norske bedrifters økonomiavdelinger.

– Når vi har klart å skrive godt stoff og på en smart måte klart å dra inn trafikk, ønsker vi å bli det foretrukne mediet for økonomiavdelinger og de som har interesse for dem, forklarer Ravndal.

Begge har både redaksjonell og kommunikasjonsfaglig kompetanse.

Espen Kvalheim har 10 års erfaring fra Finansavisen hvor han jobbet med ulike temaer. Han har også jobbet med informasjon i KPMG, og de siste 8 årene har han jobbet med innhold. Kvalheim har blant annet hatt ansvaret for medlemsbladet til Regnskap Norge frem til nå.

Einar Ravndal har erfaring fra Finansavisen, Dagsavisen og i Ukeavisen Ledelse, blant annet. Han har jobbet inhouse i PwC og House of Control med kommunikasjon, og har vært kommunikasjonsrådgiver i 2-3 byråer.

Nå har økonomiavdelingene i Norge fått sin egen dedikerte nettavis.

Inspirert av Rett24

Nettavisen vil skille seg ut ved å fokusere på hvordan økonomiavdelingene håndterer praktiske utfordringer.

I stedet for å rapportere om makroøkonomiske trender eller børsmeldinger, vil Økonomi24.com gå i dybden på hva de store overskriftene betyr for CFO og økonomistyringen.

Leserne kan forvente saker om hvordan økonomiavdelinger tilpasser seg nye krav til rapportering, forebygger svindel og hvitvasking, og implementerer teknologiske løsninger for bedre økonomistyring, forklarer de.

– Vi har latt oss inspirere av Rett24. En slags ambisjon har vært å gjøre for økonomifaget, revisjonsfaget og økonomiavdelingene det Rett24 har gjort for jussen, sier Ravndal.

Redaktør Espen Kvalheim og daglig leder Einar Ravndal i Økonomi24.com.

Slik vil de lykkes kommersielt

Økonomi24.com vil i en periode fremover være gratis og åpen for alle, for å bygge et solid lesergrunnlag. Inntektene kommer i første omgang fra stillingsannonser og bannerannonser.

De har allerede en rekke annonsører innen økonomifaget på plass.

– Å lykkes kommersielt handler selvfølgelig om å ha godt innhold som skaper trafikk, men vi har i utgangspunktet to planker for vår kommersielle suksess: stillingsannonser og bannerannonser. Sistnevnte vil komme først og fremst fra leverandørene til økonomiavdelingene og førstnevnte fra bedriftene som ser etter økonomifolk, sier Ravndal.

Powered by Labrador CMS