VG, VG-bygget, illustrasjon, VG-logo.

Durek Verretts mor og søster klager inn VG til PFU

Klager inn mediehuset etter at de kom på døren til moren. 

Publisert Sist oppdatert

Durek Verretts mor, Veruschka Urquhart, har gitt samtykke til å klage VG inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). Medier24 har fått innsyn i klagen. PFU bekrefter at klagen blir tatt opp til full behandling. 

Journalisten omtalte klagen først. 

Klagen er skrevet og sendt av Dureks eldste søster, Demetria de la Nuit.

Urquhart er omtalt i VG etter at mediehuset har skrevet om en kontrakt moren skal ha hatt med Se og Hør. Hun har stilt opp i flere saker i bladet og uttalt seg om sønnen.

VGs saker om moren førte til en debatt om betalingsjournalistikk.

«Jeg kunne ikke tro at VG kunne publisere noe fra vår samtale uten min tillatelse. Jeg bestemte meg for å se på saken, og ble overrasket da jeg fant ut at Norge har et etisk regelverk for pressen. Jeg leste det med stor interesse», skriver de la Nuit.

I klagen skriver hun også om et møte VG har hatt med moren. Hun mener det bryter med VVP-punktene 3.2 om opplysningskontroll, 3.9 om å opptre hensynsfullt, 4.12 om bildebruk og 4.1 om saklighet og omtanke. 

«Moren min er spesielt såret etter møtet. Da VG-journalistene kom til hjemmet hennes, åpnet hun døren litt og snakket med dem av ren høflighet. Da hun flyttet på hånden sin, tok de bilde av den, med fersk jord under neglene fordi hun hadde arbeidet i hagen», beskriver de la Nuit.

Hun skriver videre at hun mener VGs journalister gjorde et poeng av å stille moren i et dårlig lys ved å si at hjemmet så falleferdig/forlatt ut, og at det fremstod som en statlig bolig. 

«De har sterkt baktalt min mor ved å få henne til å virke fattig for å passe inn i en fortelling, og kommet med usanne kommentarer om hjemmet hennes.»

Klagen er blitt oversendt VG.

– Vi har akkurat mottatt klagen. Vi skal sette oss grundig inn i den og svare utfyllende til PFU, skriver dokumentar- og etikkredaktør Anders Sooth Knutsen i VG i en sms til Journalisten.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS