Simon Eriksen Valvik er en norsk kommunikatør, mest kjent som manager for Durek Verrett.
Simon Eriksen Valvik er en norsk kommunikatør, mest kjent som tidligere manager for Durek Verrett.

Pressekontakten for prinsesse­bryllupet: – Har vært temperatur i andre enden av telefonen

– Det finnes ingen norsk journalist eller mediehus som har navigert i en slik kompleksitet før, sier pressekontakt for prinsessebryllupet Simon Eriksen Valvik.

Publisert

Tidligere i år ble det kjent at Simon Eriksen Valvik er engasjert som presse- og kommunikasjonsansvarlig for den operative gjennomføringen av bryllupet til Märtha Louise og Durek Verrett.

Valvik var tidligere manageren for Verrett, og blir mannen pressen skal forholde seg til fram til, samt under bryllupet neste helg.

– Jeg er veldig optimistisk. Jobben er å tilrettelegge for pressen, og jeg tenker at det vil gå veldig fint, sier Valvik til Medier24 og legger til at det vil blant annet bli rød løper hvor pressen kan gjennomføre intervjuer.

– Desperasjon

Onsdag sendte Valvik ut praktisk informasjon til mediene om bryllupet. I forkant har mediene vært utålmodig for å få tak i informasjon, forteller han.

– Tilbakemeldingene har vært at folk har reagert på at det tok tid. Stort sett har det vært forståelse, men med noen unntak hvor jeg opplever at det har vært temperatur i andre enden av telefonen.

– Men jeg velger å se på det som en type desperasjon. Jeg har full forståelse for at journalister har behov for informasjon for å gjøre et godt stykke arbeid, fortsetter Valvik og legger til at han opplevde at journalistene satte pris på informasjonen som ble sendt ut.

Onsdag ble det også kjent at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal ha solgt bilderettighetene til britiske Hello Magazine. TV-rettighetene skal være knyttet til Netflix.

I en pressemelding ble det lovet at pressen skal få tilgang til deler av feiringen, både på offentlig og privat område.

I etterkant har blant annet generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening uttalt seg kritisk til den eksklusive avtalen.

– Jeg tenker at det er deres oppgave, mens jeg har min oppgave. Det er ikke overraskende, sier Valvik.

– Men ser du hva de mener i kritikken?

– Ja, jeg hører hva de sier, men jeg kommer ikke til å gå inn i det. Jeg synes det er viktig at de tar til orde for det når de kjenner at det er nødvendig, svarer Valvik.

– Kritikk ville vært unngåelig

Valvik forteller at han har snakket med mediehus som sier at de mangler en referanseramme for hvordan de skal dekke bryllupet.

– Det lurer på hva som er innenfor og hva som ikke er innenfor, samt hva de kan forvente.

Kommunikatøren viser til at bryllupet er privat, men forteller at han forstår journalistene som har ytret disse tankene.

– Her har vi et type arrangement som ingen i Norge har en referanseramme på. Det finnes heller ingen referanseramme i utlandet. Det finnes ingen norsk journalist eller mediehus som har navigert i en slik kompleksitet før.

Valvik mener at arrangementet til Märtha Louise og Durek Verrett uansett ville høstet kritikk om de hadde planlagt det på en annen måte.

– Jeg tror kritikk ville vært unngåelig. 

– Men tror du man ville fått kritikk om man ikke solgte bilderettigheter og at arrangementet var enda mer åpent?

– Ikke på samme område, selvfølgelig. Men jeg mener kritikk av andre ting.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS