tv 2

TV 2-ansatt dømt til fengsel i fem måneder

En TV 2-ansatt er dømt for grov kroppskrenkelse og hærverk.

Publisert Sist oppdatert

En mann ansatt i TV 2 er dømt til fem måneders fengsel i Nord-Troms tingrett for blant annet å ha utøvet grov kroppskrenkelse mot en eldre mann.

Dagbladet meldte om saken først.

Mannen er også dømt til å betale nesten 50.000 kroner i erstatning til huseieren av bygget hvor hærverket skjedde.

Hendelsen skal ha skjedd i november i fjor på Longyearbyen. Mannen som er tiltalt er ikke bosatt på Svalbard.

Mannen sier ifølge dommen at han ikke husker hendelsen. Likevel har han erkjent å ha gjennomført volden, og beklager dette. Derfor har han fått strafferabatt, og straffen er satt ned fra seks måneder til fem måneder fengsel, ifølge dommen.

I retten forklarte den TV 2 ansatte at han ikke husker å ha utført volden. Han husker å ha vært på nachspiel hos den fornærmede mannen. Det neste han husker er at han våknet opp i arresten, står det i dommen.

Mannens forsvarer ønsket å få gjennomført en rettspsykiatrisk undersøkelse, men dette sa retten nei til. I dommen står det:

«Etter rettens syn er rusen i denne saken selvforskyldt. Det foreligger heller ikke «særlige grunner» som tilsier at tiltalte ikke skal bære straffeansvaret. Dermed er det heller ikke behov for at en sakkyndig undersøkelse av tiltalte».

Det er ikke kjent om dommen vil bli anket.

Medier24 har vært i kontakt med mannens forsvarer, Oscar Bjøntegaard Wisting fra Advokatfirmaet Elden, men han sier på SMS at han ikke ønsker å kommentere saken nå.

Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand skriver i en SMS til Medier24 at de ikke er part i straffesaken, og tar dommen til etterretning.

– Som arbeidsgiver har vi behandlet dette som en personalsak i henhold til TV 2s rutiner, skriver Willand.

Hun skriver videre at de som arbeidsgiver er pålagt å følge opp varsler eller hendelser som skjer på jobb, jobbreiser eller i relasjonen mellom kollegaer.

– Vi har håndtert dette som en vanlig personalsak, i henhold til våre rutiner, for å sikre at vi har et arbeidsmiljø som er trygt og inkluderende. Om og eventuelt hvilke konsekvenser dette får for den ansatte er et forhold mellom TV 2 og den ansatte – og er noe vi ber om forståelse for at vi ikke kan si noe om eksternt.

Powered by Labrador CMS