Wenche Margrethe Kulmo (t.v.) og Guste Gecaite (t.h.) utgjør Dølens egen avdeling for undersøkende journalistikk.
Foto: Jonas Ulset
Dølen får grave-støtte: Wenche og Guste skal grave på fulltid for avisen
Med to ansatte og egen avdeling for undersøkende journalistikk, skal Dølen grave i lokalmiljøet.
I fjor ble det klart at Dølen har fått støtte av Medietilsynet til å etablere ei egen gruppe, som skal bruke tida si på å drive undersøkende journalistikk.
Redaktør i Dølen, Tone Sidsel Sanden, sier at hun har et ønske om å drive enda mer undersøkende journalistikk og belyse kritikkverdige forhold.
– Det er spennende for ei lita avis å prøve ut dette med å ha egne journalister, som får anledningen til å jobbe mer inngående og grundig i saker, mener Sanden.
I januar startet Wenche Margrethe Kulmo (54), og Guste Gecaite (20), som skal grave for avisen.
De skal begge være en del av redaksjonen fram til juni i år, og har flytta til Midtdalen for å bli en del av lokalmiljøet de nå skal jobbe i- og med.
Kulmo, som opprinnelig er bosatt i Malvik, har lang erfaring som journalist og har blant annet jobba i avisa Helgelendingen og Adresseavisen.
– Jeg har aldri hatt anledningen til å jobbe så grundig, eller gå så dypt inn i materien før - det er en drøm i oppfyllelse!, sier hun.
Guste Gecaite kom til Norge fra Litauen da hun var ti år gammel. Til vanlig studerer hun journalistikk ved Universitetet i Bergen.
Hun har jobbet i Avisa Nordhordaland i flere år, og klarte ikke dy seg da muligheten til å bli med i ei egen gravegruppe bød seg.
– Dette er en unik mulighet som helt sikkert vil føre med seg mye spennende! Jeg håper jeg kan formidle noe av betydning, som et resultat av dette, sier hun.
Dølen har tidligere samarbeidet med NRK og Senter for undersøkende journalistikk om Rondablikksoga - en omfattende gravesak om Rondablikk høyfjellshotell, som over natta ble omgjort til asylmottak.
Saken genererte nasjonal oppmerksomhet, og har blitt belønnet med flere priser.