Ronny Brede Aase
Ronny Brede Aase

Ronny Brede Aase går til Discovery

NRK-profilen Ronny Brede Aase melder overgang til Discovery. Skal jobbe med en nyutviklet serie.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag formiddag ble det klart at Ronny Brede Aase går fra NRK til Discovery.

Det skriver Discovery selv i en pressemelding.

– Discovery har invitert meg med på eit fjernsynskalas eg ikkje ville gå glipp av. Eg elskar Kjør meg til OL, MasterChef og Hvite Gutter, og syns det er skikkeleg stas å skulle få vere med på laget. Eg har fått lov til å gjera så mykje kjekt på fjernsyn i NRK og er evig takksam for det, men då Discovery banka på med ein nyutvikla serie med hygge i fokus, vart eg rett og slett freista, sier Aase i pressemeldingen.

– Eg kjem nok ikkje til å klare å halde meg unna radioen på sikt, men nett no gler eg meg enormt til å fokusere på å lage fjernsyn med ein gjeng eg har djup respekt for, og som eg gler meg til å bli betre kjend med, fortsetter han.

Ronny Brede Aase begynte i NRK i 2007, og har vunnet flere priser for sin innsats som programleder, blant annet i P3morgen.

De siste årene har han gjort flere programlederjobber på TV, har ledet store direktesendinger samt hatt suksess med serien Eit feitt liv.

Tidligere i år ble det klart at Aases samboer, Tuva Fellman, gikk fra NRK til Discovery.

Programdirektør i Discovery Magnus Vatn i Discovery og TVNorge ser frem til å jobbe sammen med Aase.

– Ronny Brede Aase er en fantastisk fyr som har begeistret hele Norge gjennom radio og TV i snart femten år. Han er knakende flink og har en tilstedeværelse og et humør som smitter, sier Vatn og fortsetter:

– Ronny passer som hånd i hanske i Discoverys satsing på godt, lokalt innhold. Det er for tidlig å gå i detalj om den nye programserien som utvikles nå, men vi ser frem til å presentere den skikkelig når tiden er inne, sier Vatn.

Fungerende redaktør i NRK P3, Daniel Ramberg, forstår at Aase ønsker å prøve noe annet etter mange år i NRK.

–Ronny er jo en strålende programleder og en enda bedre kollega som vi er stolte av å ha hatt i NRK siden han var 19 år. Så det er selvfølgelig litt vemodig at han skal ut på nye eventyr, sier Ramberg til NRK og påpeker at NRK fortsatt vil lage lyd med Aase.

Powered by Labrador CMS