Programleder Fredrik Solvang i Debatten i NRK.
Programleder Fredrik Solvang i Debatten i NRK.

Inviterer unge til å styre Debatten

Debatten på NRK inviterer elever på videregående skole til å foreslå sin «drømmesending».

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde lyst til å lage en sending på de unges premisser. Hva er vel da bedre enn å la dem ta regien og bestemme tema selv?

Det skriver Debatten-programleder Fredrik Solvang til Medier24.

Han har sammen med NRK-programmet invitert elever ved videregående skole til en konkurranse om å få Debatten til å lage sin «drømmedebatt».

– Det har allerede kommet inn mange spennende forslag og søknadsfristen er 28. april. Etter det setter redaksjonen seg ned og samarbeider om tema med den videregående skolen som sendte det beste forslaget.

Prosjektet er et samarbeid med P3 Meninger, Nyheter Ung og NRK Skole.

Nye rapporter viser at 52 prosent av unge ikke tør å ytre meningene sine, skriver NRK. Det håper de å motvirke med prosjektet.

– Unge stemmer er viktige for oss, de bidrar allerede mye i sendingene våre. Men vi vet at mange vegrer seg for å si det de mener. Med denne konkurransen vil vi gjøre enda mer for å skape et trygt rom for unges stemmer.

– Målet er jo at man skal føle seg hørt og sett slik at man har nok selvtillit til å delta i andre debatter fremover, sier Ina Elizabeth Sletten, vaktsjef i p3 Meninger, til NRKs nettsider.

Temaet som blir trukket ut til «Drømmedebatten» vil også bli synliggjort i andre redaksjoner.

– Det er mange ulike tanker om hva som engasjerer de unge, men vi gleder oss stort til å høre det direkte fra dem, sier Sletten.

Powered by Labrador CMS