På bildet er Debatten-programleder Fredrik Solvang og digitalansvarlig Sofia Storhaug.
Debatten-programleder Fredrik Solvang og digitalansvarlig Sofia Storhaug.

Debatten fridde til unge: Nå tar de over sendingen

– Jeg får litt tårer i øyene av dette engasjementet, sier digitalansvarlig i Debatten.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av mars gikk NRKs Debatten ut med et frieri til unge. De inviterte elever ved videregående skole til å foreslå sin drømmesending av det populære programmet.

Nå er trekningen unnagjort. Sandnes videregående skole, Stavanger videregående skole, Bodø videregående skole, Askim videregående skole, Bergen katedralskole og Hoppensprett Akademiet Jessheim er plukket ut som vinnere av konkurransen, opplyser NRK i en pressemelding.

Temaet i sendingen blir hverdagen på videregående skole.

– Vi har valgt et tema vi fikk flest forslag om, nemlig hverdagen på videregående skole. Ikke bare handler det konkret om fraværsgrense, eksamen og fleksibel skoletid, men i det store og hele dreier det seg om hvordan man legger best mulig til rette for god læring og minst mulig frafall, sier Fredrik Solvang i pressemeldingen.

NRK fikk inn 136 forslag i forbindelse med denne konkurransen, fordelt på 70 videregående skoler. Det er i overkant av 400 videregående skoler i landet.

– Det har vært et helt fantastisk engasjement. Dette viser ungdom som speiler samfunnet, setter seg inn i samfunnskritiske temaer og bruker og prioriterer tid på gode problemstilling. Jeg får litt tårer i øyene av dette engasjementet, sier Sofia Storhaug, digitalansvarlig for Debatten.

«Drømmesendingen» blir sendt 1. juni.

Powered by Labrador CMS