Ida Fladen, Jon Martin Henriksen, Erik Follestad og Mads Hansen i VGTVs program Spårtsklubben
Ida Fladen, Jon Martin Henriksen, Erik Follestad og Mads Hansen i VGTVs program Spårtsklubben

DEBATT:

Har det vært noen redaktører til stede her?

«Det er mye som kan fungere i en gjeng som er trygge på hverandre, men som ser veldig dårlig ut når det eksponeres til massene», skriver pastor Erik Andreassen om VGTVs Spårtsklubben.

Publisert

Dette innlegget ble først publisert på Andreassens Twitter-profil.

Hvis ikke Ida Fladen spiller skuespill her «Rundlurt i måneder - tvinges til å gi ut sang», så er dette en heftig illustrasjon på hvordan gruppepress og mangel på samtykke, ser ut. Når det kommer alkohol på bordet og hun spør om hun kan utføre en blowjob for å komme seg unna, så er det komplett. Krise.

Skjønner at det sikkert er ment som humor, og antar at Fladen må på et eller annet vis har skrevet under på noe i edru og tilregnelig tilstand, men likevel. Mange timer med undervisning om samtykke som raskt torpederes her - av TRE menn!

Så ser jeg nå at mange på Twitter skriver om dette, heldigvis. Spent på hva det fører til. Har det vært noen redaktører tilstede her? Å se en medarbeider få fysiske reaksjoner - kroppsspråket lyser frykt - men så bare kjører man på. Kjære tid. Sjokkert.

Jeg tror @Mads_Hansen på at Ida Fladen i en eller annen mening er med på det, og at mange av oss som reagerer har sett for lite på Spårtsklubben. Men det er mye som kan fungere i en gjeng som er trygge på hverandre, men som ser veldig dårlig ut når det eksponeres til massene.

Spesielt når alle nyansene han påstår er der, med vilje klippes bort, for å fremstille det som at Ida Fladen tvinges til å være med på noe hun ikke vil. Og jeg syns ikke vi skal stakkarsliggjøre Fladen her - hun har jo da blitt med på dette. Hvorfor tenkte hun at det var lurt?

Så mener jeg generelt at rommet for humor skal være VELDIG bredt, og jeg har ofte tenkt at Mads Hansen bruker stemmen sin på en god måte - kritikken hans av influencerkulturen tenker jeg flere ganger har vært på sin plass.

@Selvsagt2 sier det bra: "De som ikke skjønner hvorfor vi reagerer på Spårtsklubben-innslaget har aldri vært jente i en guttegjeng og opplevd å bli med på ting som du absolutt ikke vil, fordi du blir presset til det."

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected]

Powered by Labrador CMS