Journalist Solveig Mikkelsen har medynk med både de som får og de som deler ut terningkast i valgkampen
Journalist Solveig Mikkelsen har medynk med både de som får og de som deler ut terningkast i valgkampen

DEBATT:

Politikk redusert til terningkast. Hvilket forfall!

«En annen sak er hvorfor i all verden politikerne er med på dette tullet.», skriver Solveig Mikkelsen.

Publisert

Under enhver valgkamp har jeg medynk med politikerne. Alt det de må gjennomgå av krasse spørsmål og avbrytelser som hindrer ethvert tilløp til resonnement.

Det er en vanskelig balansegang, dette, for kritiske spørsmål må de få. Men det er nesten til å bli småsprø av: Hver gang de er på nippet til å si noe av interesse, så kappes de av. Nok om det.

Dette lille innlegget skal handle om valgkamp og terningkast. I år har jeg hatt medynk med VGs kommentatorer.

Onsdag etter partilederdebatten i TV 2, måtte partilederne komme fram, en etter en, og bli tildelt terningkast av Hanne Skartveit og Tone Sofie Aglen. Etter grundige forberedelser og etter sikkert å ha gitt alt under debatten, sto de der som noen skolepiker og -gutter for å få dommen.

Ett kriterium er tydeligvis at noen av partilederne snakker for lite. De prøvde å si at jeg får ikke mer taletid, de store partiene får mer. Det hjalp ikke: terningkast to og tre ble utfallet for flere. Vurderingene framsto som spontane og subjektive.

Tenk å ende opp slik? Hvilket forfall! Politikk redusert til terningkast. Medynken kom av at begge kommentatorene virket ubekvemme og flaue (eller var det min ønsketenkning?).

Før neste valgkamp bør alle som kaster terningkast på partilederne, se seg i speilet og stille seg spørsmålet: Hvorfor er jeg med på dette? Er ikke politikk for viktig til å kaste terninger? Skal vi virkelig forfalle til dette nivået?

En annen sak er hvorfor i all verden politikerne er med på dette tullet. De står og venter på dommen og prater og forklarer utfallet. Honnør til Støre som fikk vite hva han fikk, og gikk.

Denne teksten er en utvidet versjon av et innlegg Mikkelsen skrev på sin Facebook-profil.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected]

Powered by Labrador CMS