Sylvi Listhaug (innfelt) svarer Fredrik Solvang.
Sylvi Listhaug (innfelt) svarer Fredrik Solvang.

MENINGER:

En så viktig sak fortjener en ordentlig debatt

«Det er påfallende at man i en så viktig sak ikke har en eneste diskusjon mellom representanter fra regjeringen og det eneste partiet som ikke støtter dette – Fremskrittspartiet.», skriver Sylvi Listhaug.

Publisert

Svarer på Fredrik Solvangs innlegg «I fjor høst var du, Sylvi Listhaug, vår hyppigste gjest».

Dette innlegget ble først publisert av Listhaug på Facebook, og er gjengitt med tillatelse.

Kjære Fredrik,

Det er ingen tvil om at NRK Debatten er et godt program og du er en fremragende programleder. Men det er spesielt at NRK ikke har noen politiske motdebattanter til regjeringen i en av de viktigste politiske sakene – nemlig at regjeringen har valgt å hente Taliban-terrorister til Norge med privatfly.

Først har NRK utenriksministeren i studio på Dagsrevyen søndag kveld, helt alene. Mandag morgen hadde hun ikke anledning til å stille til debatt med meg. De sendte en stortingsrepresentant.

Mandag kveld kommer Sp-statsråden som ødsler ut over 40 milliarder kroner i bistand i Dagsnytt 18. Også her helt uten politisk motdebattant. Tirsdag kveld på Dagsnytt 18 var det ingen politikere, men en forsker og NRKs egen Gro Holm. Også kom kveldens høydepunkt Debatten, hvor nok en gang utenriksministeren får stå helt uten politiske motstemmer. Jeg er enig i at du gjorde en god jobb med å stille spørsmål, men det er påfallende at man i en så viktig sak ikke har en eneste diskusjon mellom representanter fra regjeringen og det eneste partiet som ikke støtter dette – Fremskrittspartiet.

Nå har vi ikke tatt med alle intervjuene med statsminister Jonas Gahr Støre hvor han er blitt intervjuet alene. Det er selvsagt krevende å lage en debatt når han befinner seg i New York. Men likevel: Han får snakke helt alene og uten politisk motstand.

Jeg mener dette er meget spesielt, og jeg håper inderlig vi får en politisk debatt snart hvor regjeringen må diskutere med dem som er uenig med dem. Vi ser hvilket enormt engasjement denne saken har skapt. Og en så viktig sak fortjener en ordentlig debatt.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS