Fredrik Solvang svarer på kritikken fra Sylvi Listhaug, om at hun ikke var invitert til Debatten.
Fredrik Solvang svarer på kritikken fra Sylvi Listhaug, om at hun ikke var invitert til Debatten.

MENINGER:

I fjor høst var du, Sylvi Listhaug, vår hyppigste gjest

«NRK prøver å ikke bare fange opp eksisterende ordskifter og kjente argumenter, men også dra debatten videre med nye og berettigede stemmer i tillegg til å fortsette å invitere FrP til Debatten», skriver Fredrik Solvang.

Publisert

Denne teksten ble opprinnelig publisert på Solvangs Facebook-profil, og er gjengitt med tillatelse.

Kjære Sylvi Listhaug.

Jeg ser du spør hva i all verden NRK holder på med når Fremskrittspartiet FrP, som eneste parti som ikke vil rulle ut rød løper for Taliban, ikke blir invitert til Debatten.

Som jeg forklarte til din kommunikasjonssjef, ville vi lage en annerledes Debatten denne gangen. Vi valgte å kun invitere norsk-afghanere, og den eneste politikeren til stede var utenriksminister Anniken Huitfeldt. Jeg tror ikke hun oppfattet det som en invitasjon til et koseintervju.

I tre dager hadde det norske folk tydelig fått med seg at FrP sto alene i denne saken, og vi trodde det ville tilføre seerne mer å ikke få en repetisjon av den samme debatten vi hadde hørt. Alle argumentene mot at Taliban skulle bli invitert ble ivaretatt, de kom bare ut av munnen på afghanere i stedet for Sylvi Listhaug.

Så skal du få noen funfacts du kan tygge på: Av alle Debattens 26 sendinger siden i fjor sommer med politikere, var FrP med i 13 av dem. Etter størrelsen en sterk overrepresentasjon altså. I fjor høst var du, Sylvi, vår hyppigste gjest, og uten sammenligning den hyppigst inviterte partilederen.

Så når du spør hva NRK i alle dager driver med, er svaret: NRK prøver å ikke bare fange opp eksisterende ordskifter og kjente argumenter, men også dra debatten videre med nye og berettigede stemmer i tillegg til å fortsette å invitere FrP til Debatten.

Powered by Labrador CMS