Ingvild Bryn er årets vinner av nynorskprisen 2024.

Ingvild Bryn hedret med nynorskpris for journalister

– I ei tid der fleire og fleire programleiarar og andre journalistar brukar dialekt som arbeidsspråk, kan Bryn halda det gåande utan manus med eit ledig og lett normert nynorsk time etter time på direktesendingar i NRK, sier juryen.

Publisert Sist oppdatert

Den erfarne NRK-journalisten Ingvild Bryn er tildelt Kultur- og likestillingsdepartementets nynorskpris for journalistar i 2024. 

Det melder departementet i en pressemelding fredag.

– No vart eg utruleg glad, for det er ein gjæv pris som eg er særs glad for å få. Eg har gledd meg over andre gode nynorskbrukarar som har fått prisen før, men det må vere lov å gle seg litt ekstra når ein får prisen sjølv, sa Bryn da hun fikk overraskelsen.

Det var under fredagsmøtet til nyhetsdivisjonen til NRK at hun ble kjent med nyheten om prisen. Juryleder Solveig Barstad dukket opp på storskjerm og la fram juryens begrunnelse.

Barstad sa blant annet:

– I ei tid der fleire og fleire programleiarar og andre journalistar brukar dialekt som arbeidsspråk, kan Bryn halda det gåande utan manus med eit ledig og lett normert nynorsk time etter time på direktesendingar i NRK. Slik gjer ho det tydeleg og synleg at nynorsk kan brukast som nyheitsspråk om alt og til alle.

Norske nettbrukere, avislesere, radiolyttere og tv-seere kan nominere kandidater til prisen.

Bryn selv sier at hun kjenner på et stort ansvar som programleder i Dagsrevyen, og arbeider mye med språket.

– Språket må vere nøkternt, nøytralt og presist, utan fargelegging. Det er spesielt viktig med krig i Ukraina, Gaza, presidentvalkamp i USA og alt som skjer i norsk politikk. No er eg den einaste programleiaren i Dagsrevyen som brukar nynorsk, men eg har mange gode kollegaer i redaksjonen å diskutere med, sa hun.

Prisen blir delt ut under de nynorske festspillene på Aasentunet 7. juni. Bryn er den 19. mottakeren av prisen, og er på 75.000 kroner og et kunstverk.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS