Mari Velsand beklager.
Mari Velsand beklager.

MENINGER:

Medietilsynet beklager feil

«Jeg har full forståelse for at stressnivået kom på et ubehagelig høyt nivå i Dagsavisen i går.», skriver Mari Velsand.

Publisert

Det er svært forståelig at mange reagerte da det i går ble klart at Medietilsynet hadde sendt ut vedtak med feil tildelt produksjonstilskudd for nummer to-avisene. Heldigvis fikk vi raskt korrigert feilen, men vi vil likevel gjerne beklage til de berørte.

Både Demokraten og Rogalands Avis mottok fram til i fjor eget produksjonstilskudd. Fra i år er dette endret, slik at disse avisene skal inngå i beregningen av Dagsavisens støtte. Ved en beklagelig feil ble ikke dette tatt hensyn til ved årets beregning. Fordi Demokratens og Rogalands Avis sitt opplag var falt ut av systemet som beregner støtten, fikk Dagsavisen et for lavt beregnet tilskudd.

Opplagsberegningen var i orden da prognosen ble utarbeidet, men feilen oppsto da vårt tekniske system beregnet den endelige fordelingen. Vi har kontrollhandlinger og systemer som skal forhindre feil, men denne gangen glapp det dessverre likevel.

På vegne av Medietilsynet beklager jeg det inntrufne, som medførte at både Dagsavisen, og dermed også de andre nummer to-avisene, fikk feilberegnet årets produksjonstilskudd.

Da vi ble gjort oppmerksom på feilen av Dagsavisens redaktør i går formiddag, fikk vi heldigvis raskt korrigert beregningene, slik at alle aviser får den støtten de skal ha i henhold til regelverket. Vi tok også kontakt med alle som hadde fått vedtak med feilberegnet tilskudd for å informere om det som hadde skjedd.

Som tidligere redaktør i en avis som er avhengig av produksjonstilskudd, vet jeg godt hvor store konsekvenser en betydelig nedgang i tilskuddet kan få. Derfor har jeg også full forståelse for at stressnivået kom på et ubehagelig høyt nivå i Dagsavisen i går.

Vi gjorde alt vi kunne for å få korrigert feilen så raskt som mulig, og etter noen timer hadde alle involverte fått riktige tall. Vi går nå gjennom alle våre kontrollmekanismer og rutiner, slik at vi så langt det er mulig kan forebygge at noe slikt skjer igjen.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS