Klassekampen

Medietilsynet beklager pressestøtte-feil: Store endringer hos de største

Klassekampen får en million mindre, mens Dagsavisen får en økning på seks millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag kom tildelingene for direkte pressestøtte for 2021. I alt får 148 aviser til sammen 370 millioner kroner i pressestøtte.

Men timer etter at den første listen kom ut, ble det klart at det var store feil i listen.

Dagsavisen, som i prognosen fra i sommer var forespeilet en økning på 8,5 millioner kroner, tilsvarende 30 prosent, fikk en nedgang på 700 000, og tre prosent. Grunnen til avisens forespeilede økning var at Rogalands Avis og Demokraten skulle inn under avisens støtte.

Medietilsynet har nå publisert en oppdatert liste.

- Ved en beklagelig feil ble ikke dette tatt hensyn til ved årets beregning av Dagsavisens produksjonstilskudd, noe som medførte at avisen fikk et for lavt beregnet produksjonstilskudd, opplyser Medietilsynet torsdag ettermiddag.

I den korrigerte listen er det flere som får kuttet sin støtte for å gjøre opp for Dagsavisens økning, som ikke var beregnet riktig i den første listen.

I den oppdaterte listen får flere aviser kraftige kutt i sin støtte, i tillegg til at Dagsavisen får en økning på seks millioner kroner.

Klassekampen, som i utgangspunktet fikk en økning på 500 000 kroner, får istedenfor et kutt på nesten en million kroner.

Powered by Labrador CMS