Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv og sjef Guro Lindebjerg i Retriever Norge.
Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv og sjef Guro Lindebjerg i Retriever Norge.

Dagens Næringsliv og Retriever inngår hemmelig forlik

Forliket innebærer at ankesaken for Borgarting lagmannsrett vil bli hevet.

Publisert Sist oppdatert

Retriever og Dagens Næringsliv er blitt enige om et forlik. Det opplyser Dagens Næringsliv i en pressemelding.

Partene opplyser at de blitt enige om ikke å kommentere forlikets innhold, men skriver at forliket innebærer at ankesaken for Borgarting lagmannsrett vil bli hevet.

I desember i fjor tapte retriver mot DN i Oslo tingrett, og måtte betale millioner i erstatning.

Samtidig kom Oslo tingrett, under tvil, kommet frem til at Retrievers bruk av DNs innhold ikke er i strid med eneretten i åndsverkloven.

– Hvorfor er innholdet i avtalen hemmelig?

– Det var et ønske fra minst en av partene. Vi er opptatt av å ha fått en god avtale, og slippe å bruke mer tid i retten, sier Amund Djuve, sjefredaktør i DN, til Medier24.

DN anket saken til Lagmannsretten, selv om de vant frem på de fleste av punktene.

– Tingretten ga oss medhold i at dette ikke var tillatt etter markedsføringsloven. Vi synes deler av dommen var god, men vi anket saken fordi vi trodde Lagmannsretten ville gi oss medhold i punktene som gjaldt åndsverksloven, sier han og legger til:

– Vi så at det var bedre å få en avtale i havn nå, enn å bruke enda flere år, mer penger og advokattimer på å finne en løsning i retten, sier han.

Som ledd i forliket har Retriever og Dagens Næringsliv inngått avtale om medieovervåkning og mediearkiv, opplyses det i pressemeldingen.

Avtalen skal være nødvendig for å sikre Retrievers kunder en fullverdig overvåkning av DNs redaksjonelle innhold.

– Retriever er glade for nå å kunne levere fullskala overvåkning av Dagens Næringsliv, og vi ser frem til et godt samarbeid i tiden som kommer, uttaler Guro Lindebjerg, norgessjef i Retriever.

– Nå har vi sikret en god løsning på denne tvisten, og satt klare rammer for bruken av vårt innhold gjennom avtale om medieovervåkning. DN er derfor meget tilfreds med endelig å ha kommet til enighet med Retriever, sier Djuve, i en kommentar til forliket.

Powered by Labrador CMS