Styreleder i NHST Media Group, Anette S. Olsen (til venstre) og ny konsernsjef Trond Sundnes.
Styreleder i NHST Media Group, Anette S. Olsen (til venstre) og ny konsernsjef Trond Sundnes.

Underskudd på 19 millioner kroner for DN-eier NHST

Inntektene faller for konsernet i første kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv-eier NHST starter 2021 med inntektsfall og et underskudd på 19 millioner kroner, melder konsernet, som la frem til første kvartalsrapport for 2021 onsdag.

NHSTs inntekter beløp seg til 256 millioner i første kvartal, noe som gir et fall på ni prosent fra samme periode i fjor.

Korrigert for fjorårets salg av Morgenbladet var nedgangen på 2,7 prosent.

«Nedgangen skyldes i hovedsak lavere brukerinntekter innen Software-as-a-Service (SaaS)-segmentet, blant annet på grunn av sterk konkurranse og redusert etterspørsel som følge av pandemien», oppgir NHST.

Brukerinntektene i første kvartal er på samme nivå som i fjor, noe også de samlede reklameinntektene er, opplyser NHST.

Driftsresultatet før avskrivninger endte på sin side på minus 2 millioner kroner, noe som utgjør en nedgang på 3,6 millioner kroner fra samme periode i fjor. Resultatet før skatt endte på minus 19,2 millioner kroner.

– Det gleder meg at vi på mediesiden opplever en kraftig vekst for våre heldigitale journalistiske abonnementsprodukter. Vi lykkes også med både annonseprodukter og digitale eventer, sier NHSTs ferske konsernsjef Trond Sundnes.

– Covid-19 har hatt en stor innvirkning på både våre ansatte og markedene vi opererer i. Jeg er stolt av at vi sammen har håndtert krisen på en måte som har styrket oss både som selskap og styrket vår relasjoner til de mange tusen digitale brukere i Norge og globalt, sier han videre.

NHST omtaler videre konsernets finansielle stilling som «tilfredsstillende», med en kontantbeholdning på 244,1 millioner kroner ved kvartalets utgang. Det er en økning på 26,5 millioner kroner fra januar.

Powered by Labrador CMS