Valg 2021: Steinar Suvatne i Spikersuppa, foran Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Valg 2021: Steinar Suvatne i Spikersuppa, foran Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Han skal lede Dagbladet TVs valgsendinger

Steinar Suvatne lover at TV-studioet Valgboden blir tomt for tåkeprat, og fullt av saker som betyr noe for folk over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag var det 100 dager til valget. Mandag var Dagbladet TV på befaring med Stortinget, på Eidsvolls plass der Valgboden skal plasseres samme sted som de fire forrige valgene.

– Da vi i 2013 rigget opp Dagbladets valgbod, gikk vi for første gang inn i valgkampen med TV-sendinger som bærebjelke i vår dekning. Siden da har Valgboden blitt en institusjon, og vår viktigste satsing, sier leder for Valgboden, Martine Aurdal.

Sammen med prosjektleder Tanja Wibe-Lund i Dagbladet TV legger hun og resten av redaksjonen nå planer for høstens sendinger.

– Vi rigger oss for en valgthriller som vi skal følge tett gjennom daglige livesendinger. Innholdet skal forvaltes på TV, i artikler, studioposter, kommentarer, podcaster og papir, sier Wibe-Lund.

Og årets programleder er klar, det blir politisk journalist og leder av politisk avdeling i Dagbladet; Steinar Suvatne. Han følger derfor i sporene til Oddvar Stenstrøm som ledet sendingene under kommunevalget i 2019.

– Finn fram sikkerhetssele og termometer - i Valgboden i Dagbladet blir det alltid høy temperatur, mye nerve, og spisse konflikter, beskriver Steinar Suvatne.

Leder for Valgboden, Martine Aurdal, programleder Steinar Suvatne og prosjektleder Tanja Wibe-Lund.
Leder for Valgboden, Martine Aurdal, programleder Steinar Suvatne og prosjektleder Tanja Wibe-Lund.

Han ser fram til å ta seerne med på tidenes dekning.

– 2021-valget blir historisk uansett utfall, og vi skal følge dramatikken tett i våre daglige sendinger. Vi kommer til å bruke tid på sakene som faktisk betyr noe for vanlige folk over hele landet, og vi kommer til å slå hardt ned på floskler og tåkeprat fra politikerne. Det blir ingen koseintervjuer i Valgboden - garantert.

På Eidsvolls Plass, foran Stortinget og Løvebakken, skal Suvatne lede sendingene i Dagbladets tradisjonsrike TV-studio. Her skal han sørge for å gi seerne og leserne løpende nyheter, debatter, analyser og kommentarer.

Det skjer direkte de to siste ukene fram til valgdagen – og på dagen etter.

Martine Aurdal har flere eksempler på minneverdige øyeblikk i Dagbladets tradisjonsrike Valgboden:

– Her har Abid Raja holdt kjærlig rundt Sylvi Listhaug før Venstre og Frp ville gå i regjering sammen. Her har Per Sandberg stormet rasende ut flere ganger, og her har de saftigste valgløftene kommet.

Hun er ikke i tvil om at de kommer til å sette dagsorden også i år.

– Vi forventer enda mer i år, når vi igjen inviterer partilederne til dybdeintervjuer, de hardeste politiske motstanderne til duell og til daglige analyser av meningsmålinger, utspill og samarbeidskonstellasjoner.

– Vi gleder oss vilt til å avsløre valgbløffer og gi seerne grunnlag for å bestemme seg.

Powered by Labrador CMS