– Jeg er ikke sjokkert over at en slik seismograftjeneste er utviklet, det er klart at en slik sjokkrapport må opp på storskjerm i redaksjonen, sier nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet til Medier24.
«Sjokkrapporten», som teller bruken av sjokk på Dagbladet-fronten, har vekket oppmerksomhet etter at nettsiden ble lansert. Saken har blant annet blitt omtalt av Subjekt og Kode24.
Nå er rapporten også å finne på storskjerm i Dagbladets redaksjonslokaler.
Mannen som står bak nettsiden, Tore Sinding Bekkedal, forteller i et intervju med Kode24 at han ikke har noe «snobbete agg» mot Dagbladets tabloide profil, og at han mener de ofte får et ufortjent dårlig rykte. Men:
– Jeg har lenge vært misfornøyd med Dagbladets forside. På Twitter så jeg @apepusekatt spøke om at det måtte være slitsomt for Dagbladets redaksjon å være så sjokkert hele tiden. Fra det kom innfallet om å lage en slags seismograf for forsida, sier Bekkedal.
– Litt lite oppfinnsomt
Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet avkrefter derimot at sjokkfaktoren er slitsom for redaksjonen.
– Vi er en tabloidavis som skriver om det sjokkerende. En klassisk tabloid, og for meg er det et hedersord, sier Hansen.
Han påpeker at friskhet og sensasjon - og da også sjokk - har vært en del av avisens profil siden 50-tallet.
– Og så kan det hende at vi innimellom bruker ordet for mye, det kan til tider være litt lite oppfinnsomt, men dette gjelder også flere andre medier, sier Hansen.
– Sånn sett er dette en morsom og kreativ måte å bli sett i kortene på.
– Nå som dere har sjokktelleren på storskjerm, vil det bli mindre sjokk i Dagbladet fremover?
– Jeg registrerer at tjenesten nå har lagt til rystet og rystende, ikke bare sjokk, kanskje fordi vi ikke hadde så mye sjokktitler.
– Ganske sjokkert
Hansen forteller at de følger nøye med på sjokksnittet og at av de 150 sakene på fronten, ligger de ofte på rundt 4 sjokk av 150 saker.
Etter Dagbladets utregninger tilsier det 2,82% sjokk, ifølge Hansen.
– Jeg er ganske sjokkert over at det ikke er flere saker som sjokkerer, sier han.
Et nettleser-tillegg som nylig har dukket opp sikter på å «fikse» titlene på Dagbladet-forsiden, ved å legge sakens titler på front i stedet for en egen frontinngang.
Hansen registrerer at det mye gøyalt som kan gjøres med teknologi, men er uenig i at forsidetitlene trenger å bli fikset
– Dagbladet leses best som Dagbladet, mener han.
Om sjokkantrekket han har på i forbindelse med posering ved sjokkrapporten, forteller Hansen at han fikk gullhjelmen av en kollega i 50-årsgaven.
– Som nyhetsredaktør i Dagbladet er man forberedt på å stå i kryssild. Refleksvest må jeg ha på for å synes like godt som på fronten i Dagbladet.