På bildet: Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet,  klar for sjokktilstander.
Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet er klar for sjokktilstander.

Dagbladet omfavner sjokkrapporten

– Jeg er ganske sjokkert over at det ikke er flere saker som sjokkerer, sier nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er ikke sjokkert over at en slik seismograftjeneste er utviklet, det er klart at en slik sjokkrapport må opp på storskjerm i redaksjonen, sier nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet til Medier24.

«Sjokkrapporten», som teller bruken av sjokk på Dagbladet-fronten, har vekket oppmerksomhet etter at nettsiden ble lansert. Saken har blant annet blitt omtalt av Subjekt og Kode24.

Nå er rapporten også å finne på storskjerm i Dagbladets redaksjonslokaler.

Mannen som står bak nettsiden, Tore Sinding Bekkedal, forteller i et intervju med Kode24 at han ikke har noe «snobbete agg» mot Dagbladets tabloide profil, og at han mener de ofte får et ufortjent dårlig rykte. Men:

– Jeg har lenge vært misfornøyd med Dagbladets forside. På Twitter så jeg @apepusekatt spøke om at det måtte være slitsomt for Dagbladets redaksjon å være så sjokkert hele tiden. Fra det kom innfallet om å lage en slags seismograf for forsida, sier Bekkedal.

– Litt lite oppfinnsomt

Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet avkrefter derimot at sjokkfaktoren er slitsom for redaksjonen.

– Vi er en tabloidavis som skriver om det sjokkerende. En klassisk tabloid, og for meg er det et hedersord, sier Hansen.

På bildet er sjokk-seismografen.
AKKURAT NÅ, AKKURAT NÅ, AKKURAT NÅ:

Han påpeker at friskhet og sensasjon - og da også sjokk - har vært en del av avisens profil siden 50-tallet.

– Og så kan det hende at vi innimellom bruker ordet for mye, det kan til tider være litt lite oppfinnsomt, men dette gjelder også flere andre medier, sier Hansen.

– Sånn sett er dette en morsom og kreativ måte å bli sett i kortene på.

– Nå som dere har sjokktelleren på storskjerm, vil det bli mindre sjokk i Dagbladet fremover?

– Jeg registrerer at tjenesten nå har lagt til rystet og rystende, ikke bare sjokk, kanskje fordi vi ikke hadde så mye sjokktitler.

– Ganske sjokkert

Hansen forteller at de følger nøye med på sjokksnittet og at av de 150 sakene på fronten, ligger de ofte på rundt 4 sjokk av 150 saker.

Etter Dagbladets utregninger tilsier det 2,82% sjokk, ifølge Hansen.

– Jeg er ganske sjokkert over at det ikke er flere saker som sjokkerer, sier han.

Et nettleser-tillegg som nylig har dukket opp sikter på å «fikse» titlene på Dagbladet-forsiden, ved å legge sakens titler på front i stedet for en egen frontinngang.

Hansen registrerer at det mye gøyalt som kan gjøres med teknologi, men er uenig i at forsidetitlene trenger å bli fikset

– Dagbladet leses best som Dagbladet, mener han.

Om sjokkantrekket han har på i forbindelse med posering ved sjokkrapporten, forteller Hansen at han fikk gullhjelmen av en kollega i 50-årsgaven.

– Som nyhetsredaktør i Dagbladet er man forberedt på å stå i kryssild. Refleksvest må jeg ha på for å synes like godt som på fronten i Dagbladet.

Powered by Labrador CMS