Kjell Magne Bondevik, her i Arendal kirke under samtalen mellom Nicolai Tangen og preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit.
Kjell Magne Bondevik, her i Arendal kirke under samtalen mellom Nicolai Tangen og preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit.

Flere medier skjerper rutinene etter Bondevik-avsløring

– Dette er noe som gjør at vi vil ha lavere terskel for å undersøke eventuelle bakenforliggende avtaler i framtida, sier politisk redaktør i Dagbladet til Klassekampen.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken kunne Vårt Land avsløre at tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fikk betalt av PR-byrået Geelmuyden Kiese for å skrive en rosende kronikk om Kasakhstan i samme avis.

I torsdagens utgave av Klassekampen kommer det frem at flere medier nå skjerper rutinene rundt kildekritikk i forkant av publisering av debattstoff.

Geir Ramnefjell, politisk redaktør i Dagbladet, ble svært overrasket over Bondeviks betalte innlegg.

– Dette er noe som gjør at vi vil ha lavere terskel for å undersøke eventuelle bakenforliggende avtaler i framtida. Fra før er vi på vakt mot innlegg som framstår som markedsførende, særlig med tanke på omtaler av produkter eller tjenester. Da stiller vi kontrollspørsmål, sier Ramnefjell til Klassekampen.

Også etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk, forteller at han hadde et møte med NRK Ytring etter avsløringen.

Vårt Land, som publiserte innlegget til Bondevik, sier til Klassekampen at de har innført nye rutiner i etterkant av avsløringen.

Powered by Labrador CMS