Prisvinnerne Linda Eide (fra venstre) og Gunnstein Akselberg, sammen med UiB-rektor Margareth Hagen.
Prisvinnerne Linda Eide (fra venstre) og Gunnstein Akselberg, sammen med UiB-rektor Margareth Hagen.

NRK-profiler får Christieprisen 2021 for sitt arbeid for norsk språk

Linda Eida og Gunnstein Akselberg hedres for «Eides språksjov».

Publisert Sist oppdatert

NRK-journalist Linda Eide og hennes medprogramleder i «Eides språksjov», språkprofessor Gunnstein Akselberg, tildeles Christieprisen 2021.

Prisen deles ut av Universitet i Bergen til personer som «bygger en bro mellom akademia og verden utenfor».

Eide og Akselberg får prisen for sitt langvarige arbeid med å formidle godt språk og språklige fenomener i norsk. «Eides språksjov» har gått på NRK 1 og NRK TV siden 2017.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Eide og Akselberg har bevist at språk er spennende og interessant nok til at det fortjener et stort publikum. De har vist at folk som har stor lidenskap for språk, kan lage god underholdning som treffer bredt og som går inn i en norsk virkelighet. De har klart å lage noe som nordmenn kan identifisere seg med, i en form vi ikke har sett på TV før.

Eide og Akselberg har en begeistring og entusiasme som smitter. Eide leder programmet i karakteristisk stil, med humor og kløkt, mens Akselberg briljerer i rollen som stødig pedagog.»

Eide selv er beæret over prisen.

– Kven skulle tru at alt frå sterke verb til akronym og eponym kunne vere underhaldande? Gunnstein og eg oppdaga saman at det gjekk an å både opplyse og underhalde om språk på same tid. Vi er veldig stolte over at nokon vil verdsetje arbeidet vårt med ein slik gjev pris, sier hun.

Powered by Labrador CMS