Dette er noen av Nettavisens sommervikarer i år. Fra venstre: Helle Svendsen, Cecilie Franck, Victoria Dreyer og Edvard Ertesvåg
Dette er noen av Nettavisens sommervikarer i år. Fra venstre: Helle Svendsen, Cecilie Franck, Victoria Dreyer og Edvard Ertesvåg

Dette er årets sommer­vikarer i Nettavisen

– Det beste med å ha sommervikarer er at vi får inn god journalister med nye perspektiver og ideer, sier Nettavisens nyhetsleder.

Publisert

Medier24 fortsetter å vise frem sommervikarene som holder fortet i større og mindre mediehus i landet de neste ukene.

Nettavisen har denne sommeren hentet inn seks vikarer.

– Nettavisen har ikke lange tradisjoner med å fylle opp redaksjonen med sommervikarer. De siste årene har det gjerne kun vært de som allerede er inne i vikariater som fyller opp sommerturnusen, i kombinasjon med at ferien til de fast ansatte spres utover, sier nyhetsleder Siv Elisabeth Bjerke.

Og fortsetter:

– Da er det ekstra gledelig å kunne ta inn som mange flinke, unge journalister i sommer. Det beste med å ha sommervikarer er at vi får inn god journalister med nye perspektiver og ideer. Og vi får sjansen til å skaffe gode frilansere/vikarer som vi vet leverer.

Bjerke mener fordelen med å være sommervikar i Nettavisen er at det er kort vei fra idé til gjennomføring.

– Stortrives

Helle Lyng Svendsen er 23 år og jobber i sommer i Nettavisens økonomiavdeling. Hun har en bachelor i økonomi med en spesialisering i internasjonal business, og tar for tiden en mastergrad i politisk kommunikasjon ved Universitetet i Amsterdam.

Dette er hennes første jobb innenfor journalistikken.

– Jeg stortrives, sier Helle.

Susanne Blindheim er 23 år gammel og kommer fra Asker, men bor i Oslo. Hun studerer journalistikk på Høyskolen Kristiania. Etter sommeren begynner hun på det tredje og siste året av bacheloren.

Susanne kom til Nettavisen som praktikant i våres. Hun har en frilanskontrakt i tillegg til sommerjobb i nyhetsavdelingen. Ved siden av jobber hun også som kundekonsulent for Schibsted.

Cecilie Franck er 24 år, studerer journalistikk et år til på Høyskolen Kristiania. Begynte i Nettavisen som praksisstudent i våres.Hun har også frilanskontrakt i tillegg til sommerjobb på livsstil/kjendis. Nettavisen er hennes første redaksjonelle arbeidssted.

Sommervikarer?

Er det sommervikarer i din redaksjon denne sommeren? Send oss bilder og informasjon på [email protected]

– Spennende og lærerikt

Edvard Ruggesæter Ertesvåg er 23 år og kommer fra Lier. Han har studert journalistikk ved journalistutdanningen i Volda og jobbet to år med nyheter i TV 2. Ertesvåg har tidligere også vært sommervikar i Budstikka i Asker og Bærum. Han fortsetter i fast stilling i nyhetsgruppa Nettavisen etter sommervikariatet.

22 år gamle Victoria Croff Dreyer er akkurat ferdig med en bachelorgrad i sammenliknende politikk i Bergen, men har nå flyttet tilbake til Oslo for å begynne på master i Statsvitenskap på UiO.

I løpet av studietiden har hun vært aktiv i studentmediene, der jeg har jobbet med utenrikspolitiske problemstillinger. Nå jobber hun som sommervikar i politikk-avdelingen til Nettavisen. Dette er hennes første "ordentlige" jobb i en redaksjon.

– Det er utrolig spennende og lærerikt, sier Victoria.

Tuva Mathilde Løland er 26 år. Hun er nyutdannet ved Høyskolen Kristiania og har kommet inn på master i journalistikk ved Universitet i OsloHar tidligere jobbet i Radio Nova og Nettavisen. Tuva jobber i hovedsak med video i sommer. I tillegg stepper flere av Nettavisens journalister inn som vikarer for vaktsjef i sommer.

Powered by Labrador CMS