Journalistene Truls Fenre (t.v) og Morten Øverbye er fast ansatt i Budstikka.

Truls og Morten får faste jobber i Budstikka: – Vil bidra godt for leserne

Ansvarlig redaktør Kjersti Sortland gleder seg over nyansettelsene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Budstikka ansetter journalistene Truls Fenre og Morten Øverbye.

Ansvarlig redaktør i avisen, Kjersti Sortland, er svært fornøyd med at ansettelsene nå er i boks.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

– I Budstikka er vi glade for å få forsterket redaksjonen vår med to ambisiøse reportere. Lokal politikk er viktig for oss i lokalavisen å være gode på, og jeg er trygg for at Morten og Truls vil bidra godt for leserne i fremtiden, sier Sortland til Medier24.

Truls Fenre har journalistisk erfaring fra VG Sporten og har også jobbet med nyheter og politikk i Bergens Tidende.

– Hvorfor ønsket du deg denne jobben?

- Jeg studerte sammenlignende politikk i Bergen og jobbet med politikk i Bergens Tidende i fjor høst. Å få mulighet til å jobbe som politisk journalist i to av Norges største kommuner virket veldig spennende. Når det i tillegg var snakk om fast jobb i en så solid avis som Budstikka, er det klart det fristet, sier Fenre.

Morten Øverbye har vikariert en tid på nyhet i Budstikka allerede, og har gjennom årene frilanset en del for Budstikka og andre oppdragsgivere, spesielt innenfor sin pasjon for matopplevelser.

På spørsmål om hvordan det kjennes å ha fått denne jobben, svarer Øverbye:

- Helt suverent! Jeg jobbet i Budstikka for over 10 år siden. Det har skjedd utrolig mye siden den gang, og jeg kjenner det er fint å være tilbake i lokalene her. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med jobben som politisk reporter i en kommune jeg kjenner godt.

– Hva slags journalistikk brenner du for?

- Jeg brenner for mye, men jeg synes nesten all journalistikk blir bedre i møte med mennesker. Som politisk reporter gleder jeg meg nå til å få skrive om hvordan lokalpolitikken faktisk påvirker innbyggerne. Jeg tenker de gode sakene ligger ute blant folket, ikke nødvendigvis hva som blir vedtatt i de politiske møtene.

– Målet er å kunne gi leserne nyttig informasjon om det som skjer rundt dem på en lettfattelig måte. Det er også viktig å følge vedtakene på vei ut i livet. Kommunen forvalter milliarder av kroner på vegne av innbyggerne sine. Det skal gå skikkelig for seg.

Powered by Labrador CMS