Journalistene Truls Fenre (t.v) og Morten Øverbye er fast ansatt i Budstikka.
Journalistene Truls Fenre (t.v) og Morten Øverbye er fast ansatt i Budstikka.

Truls og Morten får faste jobber i Budstikka: – Vil bidra godt for leserne

Ansvarlig redaktør Kjersti Sortland gleder seg over nyansettelsene.

Publisert Sist oppdatert

Budstikka ansetter journalistene Truls Fenre og Morten Øverbye.

Ansvarlig redaktør i avisen, Kjersti Sortland, er svært fornøyd med at ansettelsene nå er i boks.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

– I Budstikka er vi glade for å få forsterket redaksjonen vår med to ambisiøse reportere. Lokal politikk er viktig for oss i lokalavisen å være gode på, og jeg er trygg for at Morten og Truls vil bidra godt for leserne i fremtiden, sier Sortland til Medier24.

Truls Fenre har journalistisk erfaring fra VG Sporten og har også jobbet med nyheter og politikk i Bergens Tidende.

– Hvorfor ønsket du deg denne jobben?

- Jeg studerte sammenlignende politikk i Bergen og jobbet med politikk i Bergens Tidende i fjor høst. Å få mulighet til å jobbe som politisk journalist i to av Norges største kommuner virket veldig spennende. Når det i tillegg var snakk om fast jobb i en så solid avis som Budstikka, er det klart det fristet, sier Fenre.

Morten Øverbye har vikariert en tid på nyhet i Budstikka allerede, og har gjennom årene frilanset en del for Budstikka og andre oppdragsgivere, spesielt innenfor sin pasjon for matopplevelser.

På spørsmål om hvordan det kjennes å ha fått denne jobben, svarer Øverbye:

- Helt suverent! Jeg jobbet i Budstikka for over 10 år siden. Det har skjedd utrolig mye siden den gang, og jeg kjenner det er fint å være tilbake i lokalene her. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med jobben som politisk reporter i en kommune jeg kjenner godt.

– Hva slags journalistikk brenner du for?

- Jeg brenner for mye, men jeg synes nesten all journalistikk blir bedre i møte med mennesker. Som politisk reporter gleder jeg meg nå til å få skrive om hvordan lokalpolitikken faktisk påvirker innbyggerne. Jeg tenker de gode sakene ligger ute blant folket, ikke nødvendigvis hva som blir vedtatt i de politiske møtene.

– Målet er å kunne gi leserne nyttig informasjon om det som skjer rundt dem på en lettfattelig måte. Det er også viktig å følge vedtakene på vei ut i livet. Kommunen forvalter milliarder av kroner på vegne av innbyggerne sine. Det skal gå skikkelig for seg.

Powered by Labrador CMS