Pressepodden:

Dette er TV 2s nye breakingsjef sitt beste tips for å ikke havne i «blodtåka»

Hun trives best når det koker på desk, og mener diskusjoner rundt desken er alfa og omega. I denne episoden av Pressepodden tester vi presseetikken hos Nina Merete Eldor.

Publisert Sist oppdatert

Nina M. Eldor startet i juni som ny sjef for breakingdesken i TV 2. Planen er at den skal være oppe og stå til høsten.

– Breaking er jo en av hovedsatsingene til TV 2 nå. Det merket jeg med en gang jeg kom inn døra, for alle snakker om den nye satsingen og at man skal bygge opp en helt ny avdeling, sier hun.

Hun gleder seg, og sier hun er typen som blir «klink rolig» når det koker i en nyhetsredaksjon.

– Jeg tror de som jobber med breaking har denne roen, og med den roen klarer du å bruke hele den journalistiske verktøykassa di. Du må hele tiden snakke om etikken og de verktøyene du har, sier hun i Pressepodden.

Hun kaller seg selv en fagnerd, og tror det nettopp er ved å prate og diskutere på desk at man unngår å havne i den såkalte «blodtåka».

– Den diskusjonen som foregår på en velfungerende breakingdesk er jo hele tiden full av motstemmer. Da unngår man den blodtåka, for da kommer de stemmene og kontrollspørsmålene som hjelper deg til å tenke «er det noe annet her vi ikke ser» og «har vi forstått konteksten», «er dette riktig forstått».

I denne episoden tester vi henne, og går gjennom hva Nina M. Eldor ville gjort hvis det kom melding om en alvorlig bilulykke inn på desk.

Powered by Labrador CMS