Madeleine Hatlo, Siri Wiersen, Espen Kjendlie, Henrik Myrvold Simonsen, Sondre Nodland, Stian With, Brage Lie Jor.
Madeleine Hatlo, Siri Wiersen, Espen Kjendlie, Henrik Myrvold Simonsen, Sondre Nodland, Stian With, Brage Lie Jor.

Dagbladets opprustning er i gang - nå får disse syv jobb

– Vi er glade for at vi nå får disse sju dyktige reporterne på plass, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Torsdag ble det kjent at Dagbladet vil ansette opptil 30 redaksjonelle medarbeidere. Allerede fredag formiddag er det klart at syv journalister får fast jobb i avisen.

De syv som er ansatt er Madeleine Hatlo, Siri Åbø Wiersen, Espen Kjendlie, Henrik Myhrvold Simensen, Stian With, Brage Lie Jor og Sondre Andreas Wedøe Nodland.

-Det er nok en god dag for Dagbladet. Vi er glade for at vi nå får disse sju dyktige reporterne på plass. De kommer til et mediehus som gir full gass, som har hatt kraftig digital vekst og som nå oppbemanner med opptil 30 stillinger for å gi leserne og seerne våre enda mer godt innhold, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

-De bringer talent, erfaring, kunnskap og lekenhet inn i Dagbladet. Dette er rett og slett et superlag, sier nyhetsredaktøren.

Madeleine Hatlo (29) har både reporter- og ledererfaring fra ulike miljøer som fast ansatt i Dagbladet. Den iderike 29-åringen ansettes fast i nyhetsavdelingen fra nå.

- Madeleine er full av ambisiøse tanker og ideer til hvordan dette skal gjennomføres. Det er en fryd å ha med Madeleine på dette laget, sier fungerende redaksjonssjef, Hans-Martin Thømt Ruud.

Henter journalist fra Svalbardsposten

Siri Wiersen (28) er tilbake på fastlandet etter å ha jobbet i Svalbardposten siden 2019.

- Jeg er utrolig glad for at jeg skal få bli del av Norges mest innovative mediehus, og ser frem til å være med på en spennende og helt riktig satsing. Folk vil alltid lese om folk – og det blir bare mer og mer viktig å belyse det folk er opptatt av.

Siri hadde ingen planer om å forlate Longyearbyen, men da muligheten bød seg var det umulig å takke nei.

- Det blir ikke lett å flytte fra 78 grader nord, men nå skal jeg bruke de siste månedene på å nyte hverdagen i Longyearbyen før jeg vender sørover. Jeg kommer til å ta med meg mye fra jobben i Svalbardposten til Dagbladet, noe jeg tror vil være en styrking for redaksjonen. Jeg gleder meg til å bli kjent med kolleger, Dagbladet som organisasjon og Oslo, sier Wiersen.

Dagbladet henter også Espen Kjendlie fra NRK.

- Dagbladet har vært min avis siden jeg ble nyhetsjunkie som 11-åring. Jeg gleder meg enormt mye til å jobbe med- og lære av – alle de dyktige folka i redaksjonen. Jeg mener Dagbladet er det mest fremoverlente, innovative og spennende digitale nyhetsmedium i Norge, og det blir fabelaktig fint å komme «hjem» til Alle Media, sier Kjendlie.

– Noe av det morsomste i verden

Henrik Myhrvold Simensen har den siste tida jobbet som nattevakt i Dagbladet.

- Jeg ser fram til å jobbe med en ny satsing som forhåpentligvis skal treffe leserne, og gjøre Dagbladet enda bedre! sier Simensen.

Også Stian With har erfaring fra Dagbladet som vikar.

- Det blir veldig gøy å få være med på noe som aldri før har blitt gjort i Dagbladet. Jeg er veldig ydmyk over å få muligheten, og jeg er sterk i troa på at dette skal bli enormt bra.

Brage Lie Jor er ansatt som breakingjournalist i Dagbladet, etter å ha hatt flere vikariater i avisen.

- Breaking er noe av det morsomste i verden, og da er det ordentlig kult å få gjøre dette på fast basis et sted hvor det satses knallhardt på å vinne hver eneste push, hver dag, sier Jor.

Sondre Andreas Wedøe Nodland (29) er fast ansatt i Dagbladets SoMe-gruppe.

- Vi jubler høyt over å ha sikret oss Sondre. Han har enormt mye kunnskap om Facebooks mekanismer, har mange gode ideer og stiller høye krav til seg selv. Han vet hva som skal til for å vinne på Facebook og er blitt en av våre viktigste lagspillere, sier SoMe-sjef Eugene Laran.

Powered by Labrador CMS