DN-skrapen i Stockholm

Bonnier News farger bygget i ukrainske farger: Har journalister på bakken i Ukraina

Konsernet farger «DN–skrapen» i blått og gult. Samtidig har de den russiske ambassaden som nærmeste nabo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Bonnier News i Stockholm lyser opp sitt bygg «DN–skrapen» i det ukrainske flaggets farger. Det melder Dagens Media.

Bygget er nærmeste nabo til den russiske ambassaden i Stockholm. Konsernet eier blant annet avisene Expressen, Dagens Nyheter, Dagens Media og over 50 lokalaviser.

Beslutningen ble tatt etter en diskusjon der flere av Bonnier News sine sjefredaktører deltok, og Peter Fellman , sjefredaktør i Dagens industri og forretningsområdesjef for Di-konsernet, har beskrevet utspillet som en symbolsk handling. og signalisere at Bonnier-nyhetene støtter Ukraina i alt som skjer nå.

– Forslaget kom opp og personlig syntes jeg det var en utmerket idé, så etter en stund bestemte vi oss i Bonnier News for at vi skulle gjøre det, sier Dagens Nyheters sjefredaktør Peter Wolodarski til Dagens Media.

Samtidig har Bonnier-eide Expressen to journalister i krigsområdene i Ukraina. Den kjente krigrsreporteren Niclas Hammarstrøm og Mattias Carson er fortsatt i landet og rapporterer for avisen.

Nestleder og kultursjef i Expressen, Karin Olsson, sier til nettavisen at det føles opplagt å vise solidaritet med Ukraina.

– Våre aviser har et journalistisk oppdrag hvor vi ikke er nøytrale mellom krig og fred. Det er helt riktig å vise solidaritet med det ukrainske folket.

Powered by Labrador CMS