Bodø/Glimts trener Kjetil Knudsen på Aspmyra stadion.

MENINGER:

Hva er nøytral journalistikk når vårt eget lands omdømme står på spill?

«Selvfølgelig tror vi på Kjetil Knutsen. Dette kommer også tydelig til uttrykk i medienes dekning av hendelsen.», skriver Jonas Ørbeck Sire.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag forrige uke røk omsider Bodø/Glimt ut av UEFA Conference League etter et 0–4 tap mot Roma i den andre kvartfinalekampen i Italias hovedstad.

I etterkant av den første kvartfinalekampen på Aspmyra i Bodø skal det ha vært en fysisk konfrontasjon i spillertunnelen mellom Bodø/Glimts trener, Kjetil Knutsen, og Romas portugisiske keepertrener, Nuno Santos.

Situasjonen førte til at både Knutsen og Santos ble midlertidig utestengt av UEFA. Dette gjorde at ingen av dem kunne overvære den avgjørende kampen mellom de to lagene på Stadio Olimpico.

Laget fra nord mistet altså hovedtreneren sin i den viktigste kampen i klubbens historie. Det endte med tap.

Knutsen forteller selv i en pressemelding publisert på Bodø/Glimt sine nettsider at Santos gikk inn for et kvelertak.

– Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, sier Knutsen.

Dette tror vi på, fordi Kjetil Knutsen er norsk. Han er underdogen i historien. Det er lille Bodø fra nord mot et av Europas største fotballag. Knutsen er mesterhjernen bak et Bodø/Glimt lag som har herjet i Europa på en måte ingen andre norske lag har gjort på over tjue år.

Vi er stolte.

Selvfølgelig tror vi på Kjetil Knutsen.

Dette kommer også tydelig til uttrykk i medienes dekning av hendelsen. Hvor vinklingen nærmest utelukkende dreier seg om urettferdigheten Knutsen og Bodø/Glimt skal ha blitt utsatt for.

«Fair play og respekt blir utilsiktet skade når Roma sprenger fotballens verdisyn i lufta for egen vinning», leser jeg i en kommentar i Nettavisen.

Hederlige og ærlige nordmenn mot kyniske og slue portugisere og italienere.

Bodø mot UEFA. David mot Goliat.

Men sannheten er at ingen av oss har sett videoen som skal vise hendelsen.

Derfor kan ingen av oss påstå noe som helst av hva som skal ha skjedd.

Vi vet ingenting.

Vi kjenner til Knutsens side av saken, men det er ikke bevist. For alt vi vet kan det ha vært Knutsen som tok kvelertak på Santos. Usannsynlig? Ja. Men det underbygger poenget.

Journalistikken skal være nøytral og objektiv har jeg alltid hørt.

Therese Johaug dopet seg aldri. Jenta fra Dalsbygda hadde et leit uhell med en leppekrem. La oss være ærlig, det er ingen av oss som hadde trodd på dette om det var snakk om Aleksandr Bolsjunov.

Dermed spør jeg; Hva er nøytral journalistikk når vårt eget lands omdømme står på spill?

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS