Bodø/Glimts hovedtrener, Kjetil Knutsen, vil ikke lenger stille til én-til-én-intervjuer etter kampene.
Det var VG som meldte dette først mandag kveld.
Som eneste trener i Eliteserien vil Knutsen nå gjennomføre en fast fellesseanse i pressesonen etter kamp.
Pressekontakt i Bodø/Glimt, Regine Boym, bekrefter dette til Medier24. Hun sier at de testet ut dette for første gang etter 5-1-seieren mot Vålerenga på Aspmyra mandag.
– Vi så at dette ble gjort på en bortekamp vi var på i fjor, og fikk idéen derfra. For oss er ikke dette noen stor sak. Vi tester det ut for å se om det kan gå litt fortere i mixed zone. Og hvis dette ikke funker for media eller Kjetil selv vil vi gå tilbake til å gjøre det sånn som før, sier Boym.
Vil være åpne
Hun understreker at Bodø/Glimt som klubb fremdeles ønsker å være så åpne som mulig utad.
– Dette handler ikke om at vi som klubb skal være på bakbeina og ikke gi av oss selv. Vi ønsker bare å prøve ut dette nå, spesielt fordi det har vært veldig hektisk for Kjetil i det siste. Dette er ikke noe vi gjør for å være vanskelig eller for å ha en «ovenfra og ned-holdning».
Det har stormet rundt de regjerende seriemesterne den siste tiden. Etter første kamp mot Roma i Europa Conference League havnet Knutsen i krangel med italienernes keepertrener i spillertunellen.
Hendelsen førte til at Knutsen ble forvist til tribunen under returoppgjøret på Stadio Olimpico, noe han selv reagerte kraftig på. Blant annet omtalte han behandlingen han hadde fått av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som et «overgrep». Knutsen beklaget i ettertid at han brukte det ordet.
– Vi vil være åpne og tilgjengelige. Noen ganger blir Kjetil stående i en time i én-til-én-intervjuer, og ofte kommer de samme spørsmålene fra ulike journalister, sier Boym.
Discovery har rettighetene til Eliteserien. De vil fremdeles få egne én-til-én-intervjuer, da det er en del av avtalen.
Skeptisk
Leder av Norske Sportsjournalisters Forbund, Reidar Sollie, er skeptisk til at Bodø/Glimt gjør et slikt mediegrep. Samtidig har han en viss forståelse for det.
– Alle mediene ønsker seg én-til-én-intervjuer, i den grad det er mulig. Da kan man stille sine egne smarte spørsmål, og få egne svar. Samtidig kan man skjønne at praktiske hensyn av og til kommer foran. Også i Norge begynner vi nå å bli mer og mer vant til intervjuer i plenum når det gjelder de mest profilerte i idretten.
– Én-til-én-intervjuer blir da enda en ting som er eksklusivt for rettighetshaverne i dette tilfellet. Har du noen tanker om det?
– Vi er bekymret for at det som ligger innenfor det å ha rettigheter stadig utvides. Først var det bare det å sende kampene, men nå er tendensen også at intervjuet blir rettighetsstyrt. Det er vi i forbundet skeptiske til, selv om vi ser verdien for de som har rettighetene.
Kollegialitet blant sportsjournalister
Sollie sier at norsk sportspresse har en god kultur, og at journalister fra ulike aviser ser på hverandre som kolleger samtidig som de er i konkurranse.
– Dette er ikke en veldig ille trend foreløpig. Det er stor kollegialitet internt blant norske sportsjournalister, og jeg håper den også vil gjøre seg gjeldende her. For eksempel er NRK og TV 2 veldig flinke til å utveksle intervjuer de får med andre.
Tror ikke flere vil følge etter
Bodø/Glimt er nå ute av Europa Conference League, og vil kun ha norske turneringer å konsentrere seg om framover. Sollie tror også Knutsen da vil finne veien tilbake til normal tilstand.
– Nå har Bodø/Glimt vært i en helt ekstrem situasjon. Der har merket det voldsomme medietrykket som kommer med gode prestasjoner i Europa. Nå vil nok det meste roe seg. Jeg skjønner at det kan komme mange like spørsmål og at intervjuer tar tid. Men jeg velger å tro at dette først og fremst skjer på grunn av støyen i det siste.