Martine Tangenes i Bergensavisen
Martine Tangenes i Bergensavisen

#Sommerpraten:

BA-journalisten: – Jeg kjenner jo byen min, men det skulle man ikke tro når jeg er ute og kjører

Martine Tangenes kan ikke veien til Åsane, forteller hun i #Sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er journalist i Bergensavisen, Martine Tangenes.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Korona, Free Britney og el-sparkesykler.

– Jeg synes det er fint å se at stadig flere unge engasjerer seg i nyhetsbildet, om det er på TikTok, i Pride-parader eller i debatter. Håper de er med inn i valget!Man ser også mer åpenhet rundt psykisk helse, som er viktig.

– Hva er årets flause til nå?

– Sjekk eliteserietabellen...

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Et stort og tydelig nei for min del. Som den utadvendte bergenseren jeg er trenger jeg folk rundt meg. Det blir ikke det samme over Teams. Jeg får abstinenser uten fysiske møter og trenger en sosial hverdag. Det tror jeg for øvrig de fleste journalister trenger. Vi må ut og møte folk.

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg er sommervikar i Bergensavisen. Det er godt å være hjemme igjen, med nydelige kolleger som elsker å lære bort alt de kan. Når solen titter frem løper jeg ut og intervjuer bergenserne på stranden, og sånn sett nyter jeg sommeren litt, jeg også.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Sosiale medier er min verste fiende og beste venn. Til jobb brukes Twitter, Instagram og andre plattformer for å finne ideer og kilder, men dette er også med inn i helgene og feriene. Jeg klarer heller ikke å slå av push-varsler på alle landets aviser, så jeg følger hele tiden med.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg vet ikke om det kan kalles tabbe, men det er pinlig å bruke en time på en kjøretur som burde ta ti minutter. Jeg kjenner jo byen min, men det skulle man ikke tro når jeg er ute og kjører. Bokstavelig talt. Ikke bare kan jeg ikke veien til Åsane eller hvor det måtte være, men jeg er jo heller ikke den beste sjåføren. At det ikke har kommet en skrape på bilen ennå er egentlig et lite under *bank i bordet*.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Man må tørre å feile. Det er lov å drite seg ut, og det er (nesten) ingenting som ikke kan rettes opp i. Senk skuldrene og pust med magen. Vi er her for å lære og ha det gøy. Støtt hverandre. Og husk at du er her for en grunn - noen så potensiale ditt og vil ha deg på laget. Tro på deg selv!

Powered by Labrador CMS