Guro Valland overtar BA i 2023.
Guro Valland overtar BA i 2023.

Guro Valland blir ny ansvarlig redaktør i BA

– Dette blir en superspennende jobb, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Guro Valland (36) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Bergensavisen (BA), opplyser Amedia.

Hun etterfølger Sigvald Sveinbjørnsson, som sluttet på dagen i oktober i fjor. Siden den gang har Tor Godal vært konstituert sjefredaktør.

– BA har en sterk posisjon og en sterk kultur som jeg blir inspirert av. Slik jeg forstår avisen, er mye lagt til rette for at dette blir en superspennende jobb, sier Valland.

– Jeg tenker spesielt på den sterke abonnementsveksten og den gode økonomiske utviklingen. Det forteller meg at BA-journalistikken er viktig for mange, og kan bli det for enda flere. BA skal fortsette å være en tydelig, folkelig og solid lokalavis for alle bergensere, sier hun.

Valland blir den første kvinnelige sjefredaktøren i BAs historie, og tiltrer etter endt foreldrepermisjon på nyåret i 2023.

Hun kommer fra jobben som redaktør for avisen Hordaland på Voss, og har tidligere erfaring fra Dagens Næringsliv, NRK og Bergens Tidende.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

Hun kjenner derfor til BA godt fra før, og har noen tanker om hvilken retning hun til ta avisen.

– Journalistikken er alltid det viktigste, og jeg må bruke tid på å bli kjent med BA og folkene som jobber der. Så har jeg selvsagt noen tanker om hvilke grep avisen kan ta for å bygge videre på alt det gode BA-gjengen har fått til, og det ser jeg frem til å diskutere med redaksjonen. For eksempel ser jeg potensial innen politikk og debatt, og hvordan vi presenterer innholdet vårt, sier Valland.

Valland har en master i business marketing fra Freie Universität i Berlin og er utdannet journalist ved Universitetet i Bergen.

Styreleder Morten Nilsen er godt fornøyd med ansettelsen av Valland.

– Guro har sterke lederegenskaper med evne til å sette retning og gjøre tydelige prioriteringer. Hun har bred publisistisk erfaring, og har oppnådd sterke resultater. I tillegg er hun dyktig til å få med seg folk, sier han.

– Guro har de nødvendige kvalifikasjonene, erfaringene og egenskapene som skal til for å skape ytterligere digital vekst, utvikle god og relevant kvalitetsjournalistikk og befeste BA sin posisjon som Bergens foretrukne lokalavis, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS