Maria Zähler (t.v) har de siste månedene vært midlertidig redaktør i Resett. Hun tok over redaktørrollen etter Helge Lurås.

Skylder på den tidligere Resett-ledelsen for konkursen: – Flere års vanstyre

Midlertidig redaktør i Resett, Maria Zähler, mener den tidligere ledelsen har skyld i de øknonomiske utfordringene til nettstedet. – Den nye ledelsen og det tidligere styret må selv ta ansvaret for denne konkursen, svarer tidligere redaktør Helge Lurås.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at det omstridte nettstedet Resett legger ned. De begrunner det med at de ikke har fått tak i en redaktør som har kompetansen de ønsker seg.

«Dette har dessverre ikke latt seg gjøre innenfor de gitte økonomiske rammer.», skriver de på egen side.

De siste månedene har Maria Zähler vært midlertidig redaktør i Resett. Medier24 tok kontakt for å høre hva hun mener om at nettstedet nå legger ned.

– Vi forsøkte å rehabilitere og redde Resett. Men flere års vanstyre, både redaksjonelt og økonomisk, gjorde den jobben for vanskelig, sier Zähler til Medier24 og sier hun ikke har noen ytterligere kommentarer.

Helge Lurås ble ansvarlig redaktør og daglig leder i Resett i 2017. Etter en konflikt med styret i juni i år gikk han av som redaktør.

Medier24 har forelagt kommentaren fra Zähler overfor Lurås, som nå er ansvarlig redaktør for nettstedet iNyheter.

– Det er ikke overraskende at Maria skylder på andre, men den nye ledelsen og det tidligere styret må selv ta ansvaret for denne konkursen. Jeg tilbød meg å overta aksjemajoriteten i sommer, men styret svarte med å sparke meg. De siste seks måneder har det bare gått nedover med Resett i kvalitet, lesermasse og donasjoner, skriver Lurås i en SMS til Medier24.

Medier24 har vært i kontakt med tidligere styreleder i Resett, Monica Staff, og forelagt kritikken.

– Jeg har ingen kommentar til noe av det, sier hun.


Powered by Labrador CMS