Erik Fossen, klubbleder i BT og Trond Olav Skrunes, sjefredaktør i BT

BT må kutte 13 årsverk: – Ikke kjekt

Sjefredaktør Trond Olav Skrunes sier det ikke var et hyggelig budskap å go. Klubblederen i Bergens Tidende sier det viktigste er at kollegaer tar vare på hverandre. 

Publisert Sist oppdatert

– De ansatte i Bergens Tidende har i dag fått beskjed om at det planlegges en nedbemanning på 13 personer, skriver klubbleder Erik Fossen i en SMS til Medier24.

Få oversikt over kuttene i resten av Schibsted Media her.

Fossen skriver til Medier24 at beskjeden om kuttene er et svært alvorlig budskap, som folk tar imot med bekymring og uro. 

– Fokuserer på å støtte kollegaer

Sluttpakketilbudet:

Sluttpakkene er inkludert oppsigelsestiden:

0-5 år ansiennitet: 4 måneder
5-10 år ansiennitet: 6 måneder
10-15 år ansiennitet: 9 måneder
10-15 år ansiennitet og over 55 år: 14 måneder
15+ år ansiennitet: 12 måneder
15+ år ansiennitet og over 55 år: 17 måneder

– Mange er nok også overrasket over omfanget.  Størrelsen på nedbemanningen kan alltids diskuteres, selv om det åpenbart er økonomisk krevende tider i bransjen, konsernet og bedriften, men det viktigste akkurat nå er at BTs ledelse og styre sier de ønsker å gjennomføre dette med frivillighet.

Det tilbys sluttpakker som alle ansatte kan søke på, i tillegg til gavepensjon. 

– Den nærmeste tiden vil vi tillitsvalgte fokusere på å støtte våre kolleger og hjelpe folk med de spørsmål og avklaringer de trenger for å ta sine valg. 

Fossen legger til at klubben i likhet med redaktøren, understreker at avgjørelsen om å søke seg vekk eller blir værende er noe folk står fritt til å velge selv, ut ifra egne ønsker og mulighet. 

– Aller viktigst er at vi som kolleger tar vare på hverandre i en vanskelig periode.

– Fattet stemning

Sjefredaktør i Bergens Tidende, Trond Olav Skrunes, sier til Medier24 at det ikke var et hyggelig budskap å komme med.

– Jeg har hatt hyggeligere dager på jobb, og jeg tror ikke det var kjekt for de som de som mottok det heller.

Sluttpakkene kommer til å gjelde alle, og ingen avdelinger er mer utsatt enn andre. Bergens Tidende har nettopp lagt frem ny strategi, og skulle ha en organisasjonsendring, uavhengig av nedbemanningen i konsernet.

– Så nå skal vi gjennomføre denne prosessen, og så telle opp. Så får vi forholde oss til de vi har igjen, og utnytte dem på best mulig måte for å kunne bevare den gode journalistikken i årene som kommer.

Skrunes beskriver stemningen på allmøtet som fattet.

– Jeg opplever ikke at dette kom som en stor overraskelse. Signalene fra konsernet har vært ute, og det har vært klart for de ansatte at dette også vil treffe BT, sier han og legger til:

– Jeg oppfatter at de tok det alvorlig, men at man skjønte hvor landet lå når Schibsted totalt skal kutte 13 prosent, og vi ender på 12 prosent. Det er der de ansatte kanskje regnet med vi ville ligge.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS