Bent Skjærstad på hotelltaket i byen Kharkiv.

TV 2 har forlatt Kharkiv

TV 2s reporterteam har beveget seg ut av den ukrainske byen Kharkiv, som er under angrep fra russiske soldater. – Vår forflytning vestover nå er en av flere planer vi har hatt siden vi dro inn, sier TV 2s utenrikssjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Saken oppdateres

TV 2s reporterteam, med Bent Skjærstad og fotojournalist Pål S. Schaathun, har de siste dagene rapportert fra Ukrainas nest største by, Kharkiv, øst i landet.

Nå har TV 2s utsendte forflyttet seg ut fra byen.

– Vi har begynt å bevege oss vestover i landet. Kort tid etter at vi forlot byen ble russiske spesialsoldater observert inne i sentrum av byen. Like før vi reiste var det voldsomme eksplosjoner, sier Skjærstad når han går direkte på TV 2 Nyhetskanalen.

I en sms skriver utenrikssjef i TV 2, Aslaug C. Henriksen, dette til Medier24 om bakgrunnen for hvorfor TV 2 nå forlater byen.

– Vi gjør vurderinger fortløpende og samarbeider tett med sikkerhetsselskap i tillegg til både norske og internasjonale kollegaer. Vår forflytning vestover nå er en av flere planer vi har hatt siden vi dro inn, skriver Henriksen.

Kharkiv ligger nært den østlige grensen til Russland og har vært utsatt for bombeangrep av russiske soldater.

Torsdag fortalte utenriksreporter Skjærstad til Medier24 at det var vanskelig å si hva de vil gjøre videre. Utenrikssjef i TV 2, Aslaug C. Henriksen, fortale at de enn så lenge ville ha is i magen og bli i Kharkiv.

Medier24 har vært i kontakt med Skjærstad på telefon fra Ukraina. Han forteller at han ikke har anledning til å si mer på dette tidspunktet.

Powered by Labrador CMS