Ellen Limstrand (til venstre) og Beate Koren får mer ansvar i VGs avdeling for magasin og pluss.
Ellen Limstrand (til venstre) og Beate Koren får mer ansvar i VGs avdeling for magasin og pluss.

Jane Throndsen drar flere bra damer: Beate Koren blir featuresjef og Ellen Limstrand ny leder for VG+

Mediehuset velger fra egne rekker til jakten på de beste historiene og journalistikken folk vil betale for.

Publisert

VG har brukt våren på å besette en håndfull lederjobber:

For litt siden ble det klart at Trond Olav Skrunes blir avdelingsleder for nyhetsavdelingen - nå som Tora Bakke Håndlykken blir nyhetsredaktør.

Og da Espen Olsen Langfeldt ga seg som leder for VG+, måtte redaksjonen på jakt etter ny sjef her også. 

 

Limstrand tar over pluss

Langfeldts tidligere jobb var lyst ut eksternt. Magasinredaktør Jane Throndsen melder om mange sterke kandidater - og den aller beste kom fra egne rekker: Ellen Limstrand blir ny sjef for VG+.

- Hun har den journalistiske tyngden og kommersielle forståelsen som skal til for å gjøre VG+ «bigger, better, bolder». En av hennes sterkeste egenskaper er evnen til samarbeid og til å motivere, sier Throndsen.

Limstrand har solid erfaring og kjenner VG godt. Hun har fem år bak seg som nyhetsleder på Nyhetsavdelingen, og har senere vært seksjonsleder for Rampelys og Forbruker.

De siste to årene har hun hatt ansvar for desken, og ledet prosjektet med å fornye VGs papiravis.

 

Beate Koren ny featuresjef

LEDER SATSINGEN: VGs MagasinPluss-redaksjon ledes av redaktør Jane Throndsen (t.h.), som blant annet har fått prisen Årets magasin flere år på rad.
LEDER SATSINGEN: VGs MagasinPluss-redaksjon ledes av redaktør Jane Throndsen (t.h.), som blant annet har fått prisen Årets magasin flere år på rad.

En annen VG-profil får også mer ansvar: Beate Koren er ansatt som ny featuresjef.

VG har høstet priser på rekke og rad for sine magasiner, særlig VG Helg. Men ønsker ikke desto mindre å fornye seg, og ifølge Jane Throndsen får Koren en nøkkelrolle i dette arbeidet.

- Hun har gjennomføringskraft, er sterk journalistisk og evner å skape endring. Koren har også utvist et stort talent for ledelse, både som reportasjeleder for VG Helg og da hun tok ansvar for VG+ i vår, sier Throndsen.

Koren begynte i sin tid som trainee i Schibsted, var med å starte opp VG+ og har erfaring som reporter i både VG Fredag og VG Helg. Og vil i arbeidet med å fornye journalistikken også jobbe tett med VG+.

Både Limstrand og Koren begynner i sine nye roller 1. september.

 

Powered by Labrador CMS