Deeyah Khan avbildet under en Fritt Ord-arrangement i Oslo i 2015.
Deeyah Khan avbildet under en Fritt Ord-arrangement i Oslo i 2015.

Deeyah Khan vant Bafta-pris

Den norske filmskaperen og aktivisten Deeyah Khan vant Bafta-prisen i kategorien for aktualitetsprogrammer for dokumentarfilmen «America's War on Abortion».

Publisert Sist oppdatert

Det melder BBC. I filmen tar Deeyah Khan for seg uthulingen av abortrettighetene i USA. Filmen hadde premiere på ITV og NRK2 29. oktober i fjor.

Khan fikk ideen til filmen da hun var i USA for å gjøre research og filme «Muslim in Trump’s America».

– Under arbeidet leste jeg mange artikler om den ene amerikanske staten etter den andre som innførte nye abortrestriksjoner. Dette kan ikke skje, tenkte jeg. Det var heller ingen nasjonal eller internasjonal debatt om det. Det bare skjedde. Den ene staten etter den andre kollapset når det kom til kvinners rettigheter. Da bestemte jeg meg for å lage en film om det, sa hun til Rushprint.

Deeyah Khan driver produksjonsselskapet Fuuse Films, og har vunnet to Emmy-priser for sine tidligere dokumentarfilmer, så vel som en Royal Television Society Award for sin film om amerikanske høyreekstremister.

Også her til lands har hun mottatt en rekke priser, senest Fritt Ords Pris for 2020 for sine dokumentarfilmer om ekstremisme.

Powered by Labrador CMS