NTBs nye team for automatisert journalistikk. F.v. fersk produktsjef Per Christian Evensen Helme og utviklerne Lasse Lervik og Rasmus Gorset.
NTBs nye team for automatisert journalistikk. F.v. fersk produktsjef Per Christian Evensen Helme og utviklerne Lasse Lervik og Rasmus Gorset.

NTB oppretter egen avdeling for automatisert journalistikk

– NTB ønsker å innta førersetet for utviklingen av automatisert journalistikk i norsk mediebransje.

Publisert

NTB oppretter egen avdeling for automatisert journalistikk, opplyser nyhetsbyrået.

Den nye avdelingen skal utvikle nye tjenester og produkter basert på automatisert innhold. Ett eksempel er NTBs boligrobot, som overvåker eiendomsmarkedet.

Per Christian Evensen Helme er ansatt som produktsjef og leder av den nye avdelingen, som vil være organisert under NTB Nyheter.

Helme kommer fra stillingen som redaktør for Nyhetsgrafikk i NTB.

– I dag jobber vi for fullt med å utvikle den nye versjonen av NTBs boligrobot. I løpet av mars vil denne skrive artikler på opptil 800 ord om hvert eneste boligsalg i Norge, forteller Helme.

– I tillegg vil artiklene ha bilder av husene og kart som viser hvor de ligger. For å få det til bygger vi løsninger som etter hvert vil benytte maskinlæring for å lage artikler hvor språket vil bli mer variert enn vi er vant til i tradisjonelle robotsaker, sier han.

Med seg på teamet får Helme de interne utviklerne Lasse Lervik og Rasmus Gorset, samt Ask Markestad og Rune Forberg fra konsulentselskapet Miles som innleide ressurser.

NTB-sjef Tina Mari Flem har troen på det nye prosjektet.

– NTB ønsker å innta førersetet for utviklingen av automatisert journalistikk i norsk mediebransje. Vi har et sterkt lag på plass som jeg har stor tro på vil løfte denne satsingen fremover, sier hun.

– Nå skal vi lytte til kundene våre og sammen med dem skape automatiserte løsninger som støtter dem i nyhetshverdagen, sier Flem.

Powered by Labrador CMS